Převrácený raft v Krumlově: Záchranáři ukončili pátrání, vodáka se nepodařilo najít

Foto z pátrací akce na Vltavě v Českém Krumlově

Pátrání po vodákovi v Českém Krumlově bylo ukončeno

Policie ve středu ve 13:30 ukončila prohledávání Vltavy v Českém Krumlově, kde se v úterý převrátil raft s pěti lidmi. Jeden z mužů nevyplaval, nepodařilo se ho najít ani nyní. Podle policejní tiskové mluvčí Štěpánky Schwarzové budou dál pokračovat namátkové kontroly obou břehů po proudu řeky.

Muže se ve středu záchranáři snažili najít u jezu, kde se plavidlo převrátilo, i u jezu následujícího. Podle Schwarzové se hledání, které začalo v 9:30, zúčastnila i zásahová jednotka.

Raft s vodáky se převrátil v úterý v podvečer. Ve stejný den hasiči i policisté vydali upozornění, že kvůli deštivému počasí má Vltava vyšší průtok než obvykle. Lidé by měli zvážit svou schopnost, zbytečně neriskovat a používat plovací vesty.

„Vzhledem ke zvýšenému množství srážek v posledních dnech na území našeho kraje varují jihočeští policisté ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje především vodáky, kteří sjíždějí řeku Vltavu a proplouvají Českým Krumlovem, aby byli velmi opatrní,“ informovali na svých webových stránkách policisté s tím, že Vltava je v těchto dnech nebezpečná.

Tagy: