Chci být lidem oporou. Alena Vitásková oznámila kandidaturu na post prezidenta

Alena Vitásková

Kandidáti na prezidenta

Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková oznámila kandidaturu na prezidentku. Informovala o tom prostřednictvím svého institutu. Krok podle svých slov zvažovala několik let.

„Po mnohaletém zvažování jsem se rozhodla kandidovat na prezidentku ČR. Jdu do volebního boje, abych zvítězila a byla oporou lidem,“ píše na stránkách svého institutu Vitásková a dodává, že prohlášení a představení svého týmu učiní až v okamžiku, kdy bude pevně stanoven termín a podmínky voleb.

Vitásková se tak přidala po bok již známých uchazečů o post hlavy státu. V minulém týdnu oznámil kandidaturu miliardář a matematik Karel Janeček. Zájem o prezidentský úřad oznámili také například senátoři Pavel Fischer (nezávislý) a Marek Hilšer (za STAN) nebo generál ve výslužbě Petr Pavel.

Hovoří se o tom, že by se do prezidentských voleb měl zapojit také expremiér Andrej Babiš (ANO) či jeho rival a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Stejně tak kandidaturu podle svých slov zvažuje další bývalý předseda vlády Jiří Paroubek.

Už v dubnu 2019 oznámil svůj úmysl kandidovat na prezidenta též Jaromír Soukup, majitel TV Barrandov. S výsledky může zamíchat i bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny a další případná ženská kandidátka Miroslava Němcová.

Tagy: