Při nehodě zemřel významný slovenský politik. Kandidoval v blížících se volbách

Bývalý státní tajemník Dušan Velič zemřel při autonehodě, ke které došlo v pondělí kolem půl dvanácté dopoledne. O jeho smrti informovala slovenská média včetně televize Joj. Šlo o srážku osobního automobilu a motocyklu, a to v Búdkové ulici v Bratislavě. V blížících se parlamentních volbách byl na kandidátce koalice vedené hnutím OLaNO.

Osobní automobil se srazil s motocyklistou, který při nehodě přišel o život. Podle informací televize Joj se jednalo o vědce a bývalého státního tajemníka Ministerstva pro investice regionálního rozvoje a informatizace Slovenské republiky (MIRRI SR) Dušana Veliče.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá hromadná nehoda na Slovensku. Řidiče ochromil mikrospánek, policie zveřejnila záběry

„Podle dosud zjištěných informací mělo ke střetu dojít v okamžiku, kdy motorové vozidlo Volvo vyjíždělo z parkoviště na hlavní silnici,“ informovala podle webu Aktuality bratislavská krajská policie. „Dechová zkouška u 42letého řidiče vozidla Volvo bylo negativní,“ konstatovala. „Okolnosti a přesné příčiny nehod se objasňují,“ dodala podle webu Noviny.sk  policejní mluvčí Jana Šimunková.

„Mohu potvrdit zásah záchranářů, které jsme vyslali na pomoc zraněnému muži. Bohužel se jim ho přes veškerou snahu nepodařilo zachránit,“ sdělila mluvčí operačního střediska záchranářů Alena Krčová.

ODPOČÍVAJ V POKOJI, KAMARÁT Počas celej soboty v Bardejove som ho tak kukom-bokom sledoval … neúnavne komunikoval s...

Posted by Igor Matovic on Monday, July 31, 2023

„Neúnavně komunikoval s lidmi, trpělivě odpovídal na otázky. Plný energie a odhodlání vyhrát klíčový zápas pro Slovensko. Až jsem měl pocit, že má z nás všech nejvíc energie. Šel do toho naplno. Vždycky věřil tomu, co dělá, a neúnavně šířil optimismus a dobrou náladu,“ vyjádřil se k jeho smrti bývalý premiér Igor Matovič (OLaNO).

„Duško Velič měl smrtelnou nehodu na motorce. Vždycky je to tak, že ten nahoře bere ty nejlepší jako první. Byl jedním z mála politiků, kterých jsme si všichni vážili,“ přidal se předseda Národní rady Slovenské republiky Boris Kollár.

Tagy: