Motorkář srazil na silnici malé slůně. Záchranáři se ho podařilo oživit

Thajský záchranář Mana Srivate má za 26 let praxe mnoho zkušeností s resuscitací. Ještě nikdy ale neoživoval slona. „Předpokládal jsem, kde by mohl mít srdce, na základě lidské teorie a videa, které jsem viděl on-line,“ uvedl Srivate. O příběhu informovala agentura Reuters.

Sloní stádo přecházelo v sobotu silnici v thajské východní provincii Chanthanburi. Třiapadesátiletý motorkář při srážce vyletěl do vzduchu a dopadl na zem, slůně leželo na silnici a plakalo. Záchranář byl zrovna mimo službu, když viděl bezmocné mládě. Okamžitě se proto pustil do zachraňování, píše Reuters.

Na videu, které se rozšířilo po sociálních sítích, je vidět, jak záchranář dává malému slůněti masáž srdce, zatímco o pár metrů dál jeho kolegové ošetřují zraněného motorkáře.

„Zachraňovat životy je můj instinkt. Celou dobu jsem ale měl starost, protože jsem slyšel, jak jej jeho matka a ostatní sloni volají. Předpokládal jsem, kde by slůně mohlo mít srdce, na základě lidské teorie a videa, které jsem viděl on-line,“ sdělil novinářům Srivate.

„Když se slůně začalo hýbat, málem jsem se rozplakal,“ dodal Srivate. Mládě se postavilo na nohy zhruba po deseti minutách a bylo převezeno na další ošetření. Následně ho záchranáři vrátili na místo nehody a doufali, že se pro něj matka vrátí. Ta ho ale zanedlouho slyšela volat a sloní rodinka se znovu setkala, uvedl Srivate.

Slůně ani motorkář neutrpěli vážná zranění. Srivate se zabýval už desítkami dopravních nehod, při kterých ošetřoval lidi. Záchranář ale řekl, že slůně bylo jediným, kterého se mu kdy podařilo oživit.

Tagy: