Krvavá party: Oslavenkyni zachránil život bratr. Rodina popsala hrůzné detaily střelby v Alabamě

Osmnáctiletý nadějný sportovec Philstavious Dowdell zemřel během víkendové střelby při snaze zachránit svou o dva roky mladší sestru Alexis, která právě slavila narozeniny. Během krvavé lázně vyhasly dohromady čtyři životy. Detaily z masové střelby prozradila britské BBC v rozhovoru rodina mladého hrdiny.

Když v tanečním studiu, kde probíhal večírek, zazněla střelba, Dowdell okamžitě zareagoval a srazil svou sestru Alexis k zemi, aby ji ochránil před nebezpečím. Jenomže poté se v nastalém chaosu rozdělili. „Najednou jsme uslyšeli výstřely. Všichni běželi ke dveřím. Lidé padali a křičeli,“ uvedla pro BBC Alexis, které se podařilo z budovy uniknout. Po návratu na místo činu ale zjistila, že jejího bratra zasáhla smrtící kulka. „Poslední věc, kterou jsem mu řekla, byla, aby zůstal silný,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Chlapec šel vyzvednout bratry, ale spletl si adresu. Po zazvonění schytal kulku do hlavy

O hrdinství mluvila i jeho matka. „Vyrvalo mi to srdce. Měl maturovat příští měsíc. Místo, abych šla na jeho promoci, půjdu za ním na hřbitov,“ řekla. Přestože truchlí, je na něj nesmírně hrdá. V rozhovoru pro BBC sdělila, že v ten večer slyšela zvěsti o tom, že někdo na party přinesl zbraň. Šla proto do DJ stánku, kde promluvila do mikrofonu a požádala ozbrojenou osobu, aby opustila místo. Když se nikdo neozval, zhasla světla a v tu chvíli vypukl chaos.

Dowdella si obyvatelé pamatují jako věrného přítele a talentovaného sportovce, který měl před sebou slibnou budoucnost. Získal sportovní stipendium na státní univerzitě v Jacksonville, kde chtěl pokračovat v americkém fotbale. Jeho sestra Alexis vzpomíná, jak si společně užívali sledování zápasů. S bratrem měla velmi dobrý vztah, omluvil se jí prý pokaždé, když se spolu pohádali.

Při víkendovém incidentu v Alabamě zemřeli čtyři lidé a nejméně 28 bylo zraněno. Policie stále vyšetřuje motivy střelby a pátrá po pachatelovi. „Lidé plakali, těla byla přenášena na pohotovost a krvavé oblečení leželo na zemi,“ popsal tragickou událost starosta Jimmy Frank Goodman. Hrůzné scény v nemocnici prý překonaly i jeho vzpomínky na válku ve Vietnamu.

K těmto událostem došlo jen pár dní poté, co ke střelbám s vícero oběťmi došlo i ve státech Tennessee a hlavně Kentucky, kde zaměstnanec banky zastřelil pět svých kolegů a zranil dalších devět v Louisvillu.

Tagy: