Příběh z pera Ivy Volkové: Po srážce s autem ležela Melinka týden bez ošetření

Iva Volková je nejen autorka knihy Příběhy statečných, ale hlavně psí anděl, který přijímá těžké případy a snaží se je napravit jak po fyzické, tak psychické stránce. Když jí to čas umožní, dělí se s námi o příběhy svých svěřenců. Ten dnešní patří Melince a Ivě nezbývá než děkovat za její psychickou sílu a odvahu pomáhat.

Týden ležela po srážce s autem doma bez ošetření

Dne 17. 11. 2021 jsem dostala žádost o pomoc fenečce, která měla pravděpodobně rozdrcenou pánev. Majitelé jí nechali doma ležet po srážce s autem týden bez ošetření. Týden nejedla, nepila, nečůrala. Ležela zcela nehnutě ve velkých bolestech. Majitelé jí nechtěli vzít na ošetření, prý to zvládne sama.

Ale děvčata z Jesenických tlapek tak dlouho přemlouvala majitele, až se jí vzdali a podepsali darovací smlouvu. Ale bylo jasné, že jí takovou dálku k nám nemůžeme převážet, a tak se vezla na kliniku v Opavě. Tam zjistili rozdrcenou pánev, poškozený obratel a přerušenou míchu v oblasti nad ocasem. Ke konci listopadu Melinka podstoupila náročnou operaci a byla 14 dní na klinice v Opavě. Na začátku prosince se převážela k nám do Rafaelu na další doléčení a rehabilitaci. Ale její příběh měl další neuvěřitelné pokračování.

Majitel zaplatil životem

Její majitel velmi krátce po odebrání Melinky zemřel. Zemřel s největší pravděpodobností na pracovní úraz, (poranění hrudníku), který se rozhodl neřešit stejně, jako se rozhodl, že když to zvládne on, Melinka také. Když se s ním holky z Jesenických Tlapek snažily vyjednat vydání Melinky k ošetření, zjistily, že je na tom i on špatně, a samy mu radily, aby si vyžádal zdravotní péči. Vůbec se s nimi o tom nechtěl bavit, odmítl pomoc, a ještě na ně byl zlý. Pán se bohužel nechoval hezky ani k vlastní rodině.

Levandulová Melinka v Rafaelu

Melinka po příjezdu k nám byla chvilku vykulená z té změny, ale hned si lehla do svého pelíšku a pak se pustila do bašty. Po nabrání energie odpočívala po dlouhé cestě. Koupila jsem jí velikou ohrádku, aby měla svůj klid, který bude ještě dlouho potřebovat. Operace, veškerá vyšetření a pooperační péče stála 50 091 Kč, fakturu jsem ihned proplatila z našeho transparentního účtu, kam se může každý podívat i přispět.

A já se zase pustila do práce. Čekala mě dlouhodobá rehabilitace, aby Melinka mohla zase „skákat přes kaluže“.

Mám zde všechno potřebné vybavení a přístroje. A hlavně dala jsem jí svou lásku, která jak všichni víme, léčí. Dala jsem jí svou láskyplnou náruč, dala jsem jí své uzdravující ruce, kterými jsem ji pomaličku a postupně rehabilitovala. Nejen její sešroubovanou pánev, ale i její pošramocenou a bolavou dušičku.

Hydroterapie, masáže, cvičení, magnoterapie, biolampa a hlavně mazlení

Užívala si zde hydroterapii v perličkovém přístroji, kam jsem jí přidávala levandulový olej. Začala jsem jí říkat „moje maličká Levandulová Melinka“. Užívala si masáže, lehké cvičení, magnetoterapii, biolampu a moře mazlení. A já se radovala z každého dne, kdy dělala postupně stále více krůčků. Nyní už chodí na dlouhé procházky a poskakuje jako malý kozlík. Je to moc hodná, trpělivá, vděčná a naprosto nekonfliktní fenečka, která si zde naplno užívá to, co nikdy nepoznala.

Nyní je Melinka po kastraci a již brzo odjede do svého nového milujícího domova, kde bude dále poznávat, jak vypadá život milovaného psa. Z celého srdce chci poděkovat paní Blance Karhanové, že se stala Melinčiným strážným andělem a vše potřebné zařídila a domluvila, děkuji paní Áje Černé z Dočasky.cz, paní Martině Harbichové a spolku Jesenické Tlapky z.s. za neúnavnou snahu Melince pomoci a přinutit majitele, aby se jí vzdali. A obrovské poděkování patří panu primáři Radomíru Hynarovi a jeho týmu za záchranu jejího života, za precizní operaci a špičkovou péči o tuto maličkou zbědovanou fenečku.

Slzy potečou proudem

A víte co se stane, až budu Melinku vyprovázet do nového domova? Slzy štěstí a lásky se mi budou řinout proudem… A to je ta pravá láska, umět pustit milovanou bytost, aby mohla žít svůj život, už beze mě, neboť mě už potřebovat nebude. Svůj úkol jí dovést k plnému uzdravení jsem splnila. Už brzo bude žít v náručí milující rodiny. Kéž by měli všichni trpící pejsci takové štěstí, jako moje maličká Levandulová Melinka!

Melinka vtiskla do mého srdce další nesmazatelnou stopu.

Iva Volková

Tagy: