Příčina smrti královny odhalena. Zemřela tři hodiny před oficiálním oznámením

Šestadevadesátiletá britská panovnice Alžběta II. zemřela ve čtvrtek 8. září na hradě Balmoral. V úmrtním listu vydaném Národním archivem Skotska se píše, že naposledy vydechla ve tři hodiny odpoledne, informoval britský web The Daily Mail.

Podle nyní zveřejněného úmrtního listu zemřela Alžběta II. asi tři hodiny před tím, než to bylo oznámeno široké veřejnosti. V dokumentu se také píše, že po matčině boku byli v době její smrti král Karel III. a jeho sestra princezna Anne. A právě Anne poté smutnou novinu sdělila světu. „Měla jsem to štěstí, že jsem mohla sdílet posledních 24 hodin života své nejdražší matky s ní,“ řekla podle webu The Daily Mail.

Ostatní členové královské rodiny, princ Andrew, princ Edward s manželkou nebo princ William, se s královnou rozloučit nestihli. V době Alžbětina skonu byli teprve na cestě do Balmoralu. Se svou babičkou se nestačil rozloučit ani princ Harry.

Příčinou smrti britské královny byl podle úmrtního listu její vysoký věk. Ze stejných příčin zemřel v roce 2021 i její manžel princ Philip. Šéf registračního úřadu Paul Lowe potvrdil, že královnina smrt byla zaregistrována 16. září 2022. K odpočinku byla královna uložena 19. září vedle svého manžela.

Tagy: