Prima a LINET věnují 15 lůžek Thomayerově nemocnici. S kampaní pomohou herečky

Prima ve spolupráci s LINET věnuje 15 nemocničních lůžek za 2 miliony korun Fakultní Thomayerově nemocnici.

Prima a LINET věnují 15 lůžek Thomayerově nemocnici (zdroj: CNN Prima NEWS)

Skupina Prima v rámci komunitního projektu Prima SVĚT ve spolupráci se seriálem Sestřičky a předním českým výrobcem nemocničních lůžek, společností LINET, věnuje 15 nemocničních lůžek za dva miliony korun Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Celou spolupráci doprovází osvětová kampaň s tvářemi seriálu Sestřičky Adélou Gondíkovou a Natálií Halouzkovou, ve které jsou zmíněny benefity LINET lůžek. Ta poběží od 1. června v rámci on-line i sociálních médií skupiny Prima.

Dvanáct nemocničních lůžek typu Eleganza 4 s integrovanými váhami a matrací je určeno na jednotku intenzivní péče v rámci Anesteziologicko-resuscitační kliniky, zbylá tři lůžka typu Eleganza 1 půjdou na oddělení ORL.

Spoty s herečkami se odehrávají v nemocničním pokoji, kde Adéla Gondíková a Natálie Halouzková v roli sestřiček vysvětlují přínos lůžek LINET pro sestry i pacienty. Jediné stisknutí tlačítka umožní změnu polohy pro pacienty s kardiovaskulárními potížemi nebo s celou řadou plicních komplikací. Druhým benefitem je vaskulární poloha, která je komfortní pro pacienty trpící otokem dolních končetin.

Pro herečky účast v charitativním spotu nepředstavovala pouze herecký výkon, obě dříve prošly ošetřovatelským kurzem. Polohování zdravotnických lůžek jim proto nebylo cizí, ačkoliv se zdravotnická lůžka LINET vyznačují mnohými specifiky, jež pacientům i jejich ošetřovatelům velmi usnadňují manipulaci a nabízí rozšířené možnosti polohování.

„Absolvovala jsem ošetřovatelské kurzy pro seniory a ležáky od Českého červeného kříže. Chtěla jsem využít volného času a naučit se to. Hodilo se mi to zatím jenom v práci, při natáčení. Lépe jsem věděla, co dělám, ale neměla jsem bohužel čas využít to v reálné nemocnici. Překvapilo mě, jaká fuška je manipulovat s lidmi. Je na to spousta fíglů, aby si sestry nenamohly záda. To pro mě byla novinka,“ prozrazuje Natálie Halouzková.

Měla jsem hrůzu, že bych nevěděla, co při pomoci dělat

Podobný zážitek má i Adéla Gondíková. „Měla jsem hrůzu, že bych při pomoci nevěděla, co dělat. Nemohla bych z toho spát. Mnohdy se ptám lidí na ulici a jsem aktivní, ale pak se většinou ukáže, že je ten člověk opilý. Byť jsem byla na kurzu první pomoci, kolikrát nejsem schopna rychle zareagovat, držím v ruce telefon a rychle vzpomínám na správné číslo. Tak jsem si stáhla aplikaci Záchranka, která hned zjistí, kde jste. Dala jsem to i dceři a celé rodině. Prý je nejdůležitější říct, kde jste,“ doplňuje Adéla Gondíková.

Slavnostní předání lůžek Fakultní Thomayerově nemocnici proběhne během léta za přítomnosti zástupců všech zúčastněných společností, včetně známých tváří skupiny Prima. O přesném termínu bude Prima včas informovat.

Tagy: