Prima CUP přilákal stovky cyklistů. Závod s třiadvacetiletou historií si užili malí i velcí

Prima CUP - 23. ročník sázavského závodu přilákal stovky cyklistů

Několik stovek cyklistických nadšenců se zúčastnilo pátého závodu Prima CUP, kterým byl ČEZ Sázava. Tradiční bikeový seriál, kterému náleží třiadvacetiletá historie, si užili jak malí, tak velcí závodníci. Mezi dominanty tohoto podniku patří start pod bývalým benediktýnským klášterem z 11. století, který se nachází u břehu řeky, po které je toto město pojmenováno. Středočeská pahorkatina, na jejímž území se závod konal, se s přehledem postarala o kvalitní výškové metry na všech trasách, které měřily 80, 40 a 16 km.

Sázava účastníky přivítala dopolední dešťovou přeháňkou, která je stihla probrat ještě před samotným startem. V průběhu závodu, kdy už slunce pěkně hřálo, na ně čekalo osvěžení v podobě brodu přes stejnojmennou řeku, který si bikeři užili na všech třech trasách.

Kompletní sadu medailí si odvezl team D2 Mont Merida, když na nejdelší 80kilometrové trase A mezi muži zvítězil Filip Rydval v čase 3 hodiny a 16 minut, druhý v pořadí se umístil jeho týmový kolega Karel Hník s časem 3 hodiny a 19 minut a ve stejných barvách si třetí příčku se ztrátou 4 minut na vítěze vybojoval Jan Strož.

Ze žen pak na nejvyšší stupínek vystoupala Milena Kalašová z týmu K3 Performance s časem 4 hodiny a 6 minut. Téměř půl hodiny po vítězce dojela Andrea Maťhová z GHOST Teamu a odvezla si tak stříbrnou medaili. Třetí příčku s časem 4 hodiny a 51 minut obsadila Ivana Pavlíková z Bike-life Brno.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivé simulace nehody auta s cyklistou: Jak na kole převážet dítě co nejbezpečněji?

Na trase B, jež byla o polovinu kratší a měřila 40 km, se stal vítězem Marek Foltýn z BaKaKo Nová Paka, na druhém místě skončil Lukáš Procházka z ML Tuning – cyklotrener.com a bronz si převzal Radek Hořák z týmu Unlimited KM Trading CZ.

Na stejně dlouhé štrece si zlato na krk pověsila mezi ženami Michaela Matoušková z BTK Euro Bike Praha, stupínek níž pak doplnila Nikola Vágnerová z Expres Tufo Team Kolín a třetí příčku obsadila Nikola Zárybnická z Rouvy Specialized.

Na Prima jízdě si mohly, jak už je na Sázavě zvykem, porovnat síly tváře CNN Prima NEWS – moderátorka Lucie Hrdličková i moderátor a nadšený sportovec Petr Vágner. Mezi muži se na šestnáctikilometrové trase nejlépe umístil Vojtěch Rada z týmu Rexonic Kovo Praha. Zlatou medaili v ženské kategorii vybojovala Viktorie Čecháková z BSK Juniors Team.

Nelze zapomenout ani na nejmenší účastníky, kteří se také ze všech sil prali o cenné kovy, a nejen o ty. Krom cenného kovu na krku si mohli odnést spousty krásných cen od partnera Pompo. Pro ty, kteří neskončili na stupních vítězů, byla připravena bohatá tombola.

Již za necelý měsíc, a to od 6. do 8. července, se uskuteční partnerský závod MTB Trilogy. Jedná se o tříetapový závod horských kol a enduro, pro které je typický náročný profil tratě a velké množství singltreků. Na třídenním závodě MTB Trilogy si můžete prověřit své bikerské schopnosti a zároveň objevit krásy okolí Broumovska a Teplických skal, kde se na trailech budou odehrávat nejdůležitější momenty závodu.

Tři dny, tři různé trasy. Všechny nebo pouze jedna etapa. Máš na to? Tak neváhej a přihlas se právě teď. Informace o seriálu Prima CUP najdete na www.iprimacup.cz.

MOHLO VÁS MINOUT:

Tagy:
cyklistika ČEZ Lucie Hrdličková Petr Vágner Sázava sport Praha Prima CUP Lukáš Procházka Vojtěch Rada porringer Karel Hník Michaela Matoušková