Primark v Brně způsobil poprask. Stovky lidí čekaly na otevření i několik hodin

Několik desítek lidí ve středu v brněnském nákupním centru Olympia čekalo i dvě hodiny na otevření nové prodejny irského módního řetězce Primark. Na otevírací akci dorazilo více než 400 zákazníků, první z nich už v 8:00. Mezi hlavní sortiment řetězce patří levné oblečení, boty, doplňky a kosmetika.

První zákaznice brněnského Primarku čekala ve frontě na otevření dvě hodiny. „Přišla jsem ze zvědavosti a taky si nakoupit nějaké věci na podzim. Ve frontě stojím už od osmi, jsem z Brna, takže nebyl problém si trochu přivstat,“ řekla zákaznice, která nechtěla uvést své jméno. Asi patnáctiletá dívka přiznala, že návštěvu obchodu upřednostnila před školou. Ani ta si nepřála uvést své jméno.

Druhý zákazník Vojtěch cestoval do nové brněnské pobočky z Ostravy. Do fronty se zařadil o půl deváté. „Do Primarku chodím rád, v minulosti jsem chodil hlavně do pražského a vídeňského. Teď, když je jeden i v Brně, to ale budu mít mnohem blíž,“ řekl.

Jak dopadlo otevření?

Ačkoliv pobočka otevírala v deset hodin, už krátce po deváté v řadě čekaly desítky lidí. Kvůli zvýšenému zájmu byla posílena bezplatná autobusová linka OLY, která zastavuje přímo před obchodním centrem. Fronta se nejvíc rozrostla těsně před slavnostním otevřením v 10:00. Podobná fronta jako při otevření Primarku na Václavském náměstí v Praze se ale nevytvořila.

„Máme radost, že můžeme zákazníkům v Brně nabídnout proslulou módu za dostupné ceny, jaké Primark nabízí,“ řekl obchodní ředitel společnosti Primark Maciej Podwojski. „Otevření dopadlo skvěle, jsme nadšení. Je tu skvělá hudba i atmosféra. Všichni jsou zde vřele vítáni,“ dodal po otevření brněnské pobočky Podwojski.

Brněnská prodejna Primarku je 406. pobočkou společnosti na světě a má rozlohu 3 600 m². Její otevření je součástí dlouhodobého plánu expandovat do střední a východní Evropy. Mezi hlavní faktory úspěchu oděvní společnosti patří velký výběr a nízké ceny, na druhou stranu čelí kritice kvůli podpoře trendu fast fashion a využívání levné pracovní síly.

Tagy: