Princ Harry měl dodat důkazy o urážce na cti, místo toho žalobu stáhl. Zaplatí miliony

Britský princ Harry stáhl svou žalobu na vydavatele bulvárních novin Mail on Sunday pro urážku na cti. Vydavatele žaloval kvůli článku z roku 2022, který tvrdil, že nabídl zaplacení policejní ochrany své rodiny až po zahájení samostatného soudního sporu s britskou vládou, napsala agentura Reuters.

Harry podle tvrzení deníku Daily Mail žalobu stáhl jen několik hodin před vypršením termínu pro podání důkazů. Ten rovněž uvádí, že Harryho právníci měli už jen několik hodin na odevzdání seznamu důkazů, které chtěli v případu předložit.

ČTĚTE TAKÉ: Král Karel III. musí do nemocnice kvůli nezhoubnému onemocnění. Hospitalizována byla i Kate

Během přelíčení by se tyto dokumenty dostaly na veřejnost a podle Daily Mail by se tak mohlo ukázat, že se Harry snažil uvést veřejnost v omyl. Místo odevzdání seznamu dokumentů v pátek právníci oznámili, že v případu nebudou dál pokračovat.

Harrymu stažením žaloby vyvstaly poměrně vysoké náklady. Vydavateli novin musí zaplatit 250 000 liber (7,2 milionu korun) a na zhruba dvojnásobek ho přijde odměna pro právníky. Celkem tedy soudní spor bude Harryho stát zhruba 750 000 liber (21,7 milionu korun).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ Louis se opět ocitl v centru dění. Video z dobročinné akce rozesmálo celý internet

Tagy: