Další kontroverze kolem Harryho knihy: Mluvil jsem s Dianou ze záhrobí, tvrdí. Co mu řekla?

Velmi tajemnou událost ze záhrobí ve své třaskavé knize popsal vévoda ze Sussexu. Stala se před třemi lety a Harry se při ní měl spojit se svojí matkou. V knižním díle, které budí řadu emocí, pak popsal, co mu zesnulá princezna Diana řekla. S informacemi přišel web Daily Mail.

Vše údajně začalo na Vánoce v roce 2020, tedy poté, co se Harry s Meghan vzdali svých rolí v královské rodině. Meghan dala svému manželovi vánoční ozdobu s motivem jeho babičky, královny Alžběty II. Jejich syn Archie, který byl v té době batole, ji ale ze stromku shodil a ozdoba se rozbila. Harry vzpomíná, že ji chlapec začal polévat vodou, aby ji opravil.

„Popadl jsem lopatku a kousky zametl, a přitom jsem si pomyslel, že je něco divně,“ píše v knize podle webu Daily Mail princ. Na doporučení přátel prý kontaktoval ženu, která tvrdila, že má „ty“ schopnosti. A když s ní mluvil, cítil kolem ní podivnou energii. Žena mu pak potvrdila, že jeho matka je právě teď s ním.

Věštkyně mu také sdělila, že prý je na něj Diana hrdá a podporuje ho. „Žiješ život, který pro tebe chtěla,“ tlumočila údajně Harrymu slova jeho matky. Vévoda v knize píše, že potřeboval důkaz, že je to skutečně pravda. „Vaše matka říká něco o vánoční ozdobě. Spadla? Archie to zkusil opravit?“ popsala žena situaci u stromečku. „Tvoje matka říká, že se tomu trochu zasmála,“ dodala věštkyně. „Byla tehdy s námi,“ uzavřel princ Harry tajemnou příhodu.

V češtině si ji lidé přečtou v květnu

Kniha Spare (Náhradník) vyšla minulý týden. A podle Guinessovy knihy je nejrychleji se prodávající nerománovou knihou všech dob. Sám princ pak ale tvrdí, že má dost materiálu na dvě publikace. To nejhorší údajně vynechal, rodina by mu prý nikdy neodpustila.

Kniha zatím není dostupná na českém trhu. V češtině by měla vyjít v květnu. Vydá ji nakladatelství Práh v nákladu 50 tisíc výtisků. V tiskové zprávě to ve středu za nakladatele uvedla Linda Haburová.

Tagy: