Princ William se vrátil k veřejným povinnostem. Lidé přáli Kate i Karlu III. brzké uzdravení

Princ William se poprvé od chvíle, kdy jeho žena Kate oznámila, že onemocněla rakovinou, vrátil k povinnostem člena britského panovnického rodu. Před charitativní organizací, v níž pomáhal připravovat jídlo, na něj čekaly davy fanoušků královské rodiny. Podle BBC mu lidé vyjadřovali podporu a přáli brzké uzdravení princezně Kate i králi Karlovi III.

Princ z Walesu se ve čtvrtek vrátil k povinnostem člena panovnické rodiny. Poprvé po čtyřech týdnech od chvíle, kdy jeho manželka princezna Kate oznámila, že má rakovinu. William navštívil charitativní organizaci Surplus to Supper distribuující přebytečné potraviny v Surrey, pomáhal v kuchyni a připravené jídlo později nakládal do dodávek, informuje Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Meghan už Kate nikdy nepotřebuje vidět, říká expert. Místo rodině se věnuje propagaci džemů

Na prince už na místě čekali fanoušci, kteří přišli jemu i princezně Kate vyjádřit podporu. „Jsem zde, abych předal pozdravy a přání všeho nejlepšího princezně,“ řekl jeden z přítomných pro BBC. Další z přítomných ocenil, že William takto pomáhá.

Přítomnost Williama si pochvalovali i dobrovolníci pracující pro organizaci. Od jednasedmdesátileté dobrovolnice Rachel Candappaové dostal dva psané vzkazy s přáním brzkého uzdravení, jeden pro princeznu a druhý pro krále Karla III., který rovněž bojuje s rakovinou. „Jste velmi laskavá, je to od vás milé,“ cituje dojatého prince BBC.

William strávil poslední tři a půl týdne se svou ženou a dětmi, aby rodina měla čas zpracovat princezninu diagnózu. Naposledy se princ zúčastnil veřejného setkání na akci zaměřené na řešení bezdomovectví 19. března – tři dny před tím, než Kate svoji diagnózu zveřejnila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nemocná Kate poslala další vzkaz. Děkuje za „neuvěřitelnou“ podporu, má však i prosbu

Tagy:
jídlo rakovina královská rodina Daily Mail charitativní akce Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Surrey Kate Middleton