Záhada zmizelého Émilka: Ani nález chlapcovy lebky nepomohl odhalit příčinu smrti

Francouzská vesnice Vernet

Záhada zmizení chlapce z francouzské vesnice

Případ dvouletého Émila, který minulý rok zmizel z domu prarodičů, nedá obyvatelům malé horské vesničky ve Francii spát. Ani nalezená lebka chlapečka neosvětlila příčinu smrti.

Malou vesničku Vernet trápí velká tragédie. Dvouletý Émile přijel loni v létě na prázdniny k babičce a dědovi. Brzy nato se ztratil ze zahrady, beze stopy. „Nejdivnější mi na tom přijde, že jsme ho nenašli, i když jsme všechno prohledali,“ popsal pro CNN Prima NEWS obyvatel obce Vernet Stéphane Kohler.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt 14leté dívky po násilnostech u školy otřásla Francií. Kvůli poplachu jí selhalo srdce

Okolí prohledávali stovky dobrovolníků, záchranáři i policisté se psy několik týdnů, ale bez úspěchu. Až letos, 30. března, našla žena z obce na procházce Émilovu lebku. „Jen ostatky nám ale nedokážou říct, co bylo příčinou Émilovy smrti,“ řekl na tiskové konferenci prokurátor Aix-en-Provence Jean-Luc Blachon.

Velká tíže doléhá na starostu vísky, kterou vede již 47 let. Dlouho přetrvávající naději teď vystřídalo zoufalství. „Lidé tady jsou jako jinde na světě, chceme vědět, co se stalo,“ popsal pro CNN Prima NEWS starosta obce François Balique.

Podle webu Lindependant.fr mohl Émila zabít vlk a unést ho z vesnice. To ale starosta rázně odmítl, i přesto, že šelma v oblasti žije. „Není možné, aby ho zabil vlk. Mohl pak sice mrtvého přenést, ale je vyloučené, aby vlk přišel odpoledne do vesnice,“ řekl pro CNN Prima NEWS starosta Balique.

Podle prokurátora vyšetřování pokračuje a nic není vyloučeno. „Zatím nemůžeme upřednostnit ani jednu z verzí – pádu, neúmyslného zabití nebo vraždy,“ dodal prokurátor Blachon.

„Myslím hlavně na jejich rodinu, zažívají hrozné časy, ale doufám, že už se brzy dozvíme, jak to bylo,“ popsala pro CNN Prima NEWS obyvatelka Vernetu Magali Lamyová.

Web Ouest-france zmiňoval i roli dědečka, který býval vychovatelem v náboženské komunitě, kde si chlapci stěžovali na tvrdý přístup dospělých. „Je to dědeček, jehož výchovné metody nejsou úplně moderní, nic víc bych v tom ale neviděl,“ řekl Balique.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Francie má problém. Děti přistěhovalců se učí, že mají islamizovat celou zemi, říká Eichler

Tagy: