Alain Delon měl doma 72 zbraní. Před trestem zachránilo představitele drsných policistů stáří

Francouzská justice uzavřela případ herce Alaina Delona, v jehož domě letos policisté objevili 72 zbraní, ačkoli neměl zbrojní průkaz. Podle agentury AFP to v pátek sdělil státní zástupce z regionu Montargis jižně od Paříže, kde slavný herec žije. Osmaosmdesátiletému herci hrozilo obvinění z nelegálního držení zbraní, s ohledem na jeho špatný zdravotní stav však prokuratura případ odložila.

Rozsáhlý arzenál objevila policie při únorové domovní prohlídce provedené na základě zprávy opatrovnického soudce. Úředník pověřený právní ochranou Delona zjistil během návštěvy u něj doma, že herec vlastní střelnou zbraň. Delon žije na rozlehlém panství v Douchy, asi 100 kilometrů jižně od Paříže. Podle deníku Le Parisien domovní prohlídku navrhla Delonova dcera Anouchka s tím, že se obává, aby si otec neublížil. Policie nakonec objevila celkem 72 zbraní a také soukromou střelnici.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzská policie zadržela podezřelého muže. Měl plánovat útok během olympiády

Prokurátor Jean-Cédric Gaux dnes uvedl, že Delona nebylo možné vyslechnout vzhledem k jeho „křehkému zdravotnímu stavu“ a vyjádření lékařů. Zbraně a munice, které z panství policie odnesla, budou zničeny, dodal prokurátor.

Delon se proslavil jako herec v 60. letech. Od 90. let se ale objevoval na plátně jen ojediněle. Herec je ve špatném zdravotním stavu a v poslední době se o něm psalo zejména v souvislosti se stížnostmi jeho dětí na Hiromi Rollinovou, která bývá střídavě označována jako Delonova ošetřovatelka a partnerka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Unikátní zahájení olympiády: Sportovci připlují po Seině, z lodí vystoupí poblíž Eiffelovy věže

Tagy: