Zvrat v případu hasičů, které zabilo luxusní SUV: Policie obvinila známého podnikatele

Slovenská policie obvinila podnikatele Jána M. z trestného činu usmrcení. V červenci měl totiž u obce Sása v okresu Zvolen ve vysoké rychlosti srazit dva hasiče jedoucí na kole. Podle místních měl rychlou jízdu v oblibě.

Slovenskem otřásla v pondělí 18. července tragická nehoda, při které přišli o život dva hasiči. Ti se byli spolu s dvěma svými kolegy projet na kole, když je v zatáčce srazil rychle jedoucí řidič Range Roveru. Ten se podle policie nevěnoval řízení. „Po projetí pravotočivé zatáčky čelně narazil do dvou protijedoucích cyklistů. Oba muži ve věku 35 a 36 let bohužel zraněním na místě podlehli,“ uvedla slovenská policie podle webu pluska.sk.

Za volantem seděl třiapadesátiletý podnikatel Ján M., který je majitelem luxusního hotelu ve Zvolenu. Podle místních obyvatel měl mít rychlou jízdu v oblibě. „Řidič byl známá firma. Několikrát ohrozil i moji manželku,“ uvedl jeden z místních.

Policie nyní obvinila podnikatele z trestného činu usmrcení. „V pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu a povaze vozovky. Vůz směřoval z jeho pohledu na levý okraj vozovky, kde na konci zatáčky čelně narazil do cyklistů jedoucích vedle sebe směrem na obec Sása. Nejprve narazil do cyklisty Michala D. a vzápětí i do Juraje O., kteří při dopravní nehodě utrpěli zranění neslučitelná se životem,“ informoval Ivan Vozár, mluvčí Krajské prokuratury v Bánské Bystřici. Dodal, že ve věci stále probíhá přípravné řízení, přičemž zatím není možné stanovit přesný termín, kdy vyšetřování skončí.

K tragédii se v červenci vyjádřil i slovenský ministr vnitra Roman Mikulec. „Dostal jsem zprávu, která mě velmi zarmoutila. V okrese Zvolen se stala vážná dopravní nehoda, při které přišli o život dva příslušníci hasičského a záchranného sboru. Je mi to nesmírně líto,“ napsal na sociální sítě a vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým.

Tagy: