Meghan jako svědek v kauze sexuálních útoků prince Andrewa? Určitě něco ví, tvrdí právník

Meghan Markleová s princem Harrym a princem Andrejem

Pokud půjde před soud případ sexuálního obtěžování s princem Andrewem, mohli by jako svědci být předvoláni i jeho bratr princ Charles, bývalá manželka vévodkyně z Yorku Sarah a také Meghan Markleová. Občanskoprávní žalobu podala Virginia Giuffreová, která tvrdí, že byla v roce 2001 Andrewem třikrát nucena k sexu.

Soudce v New Yorku 4. ledna rozhodne o tom, jestli bude povolen soudní proces s princem Andrewem, který žádá Virginia Giufferová, oběť amerického finančního poradce a registrovaného sexuálního devianta Jeffreyho Epsteina.

Jako svěci by v tomto případě mohli být předvoláni princ Charles, vévodkyně z Yorku Sarah a Meghan Markleová. David Boies, právník zastupující paní Giufferovou řekl, že by Meghan mohla být potenciálním svědkem, protože žije v USA spíše než ve Velké Británii, a proto podléhá americké jurisdikci. Podle něj Meghan byla „blízkou spolupracovnicí prince Andrewa, a proto možná viděla, co udělal“. „Určitě nějaké informace má,“ řekl Boies pro web Daily Mail. Meghan je ale jen jedním ze zvažovaných svědků. Rozhodnuto zatím prý nebylo.

Virginia Giufferová tvrdí, že byla v roce 2001, když jí bylo pouhých sedmnáct let, třikrát nucena k sexu s princem Andrewem. Ten ale všechna obvinění vehementně odmítá a žalobu zamítá. Argumenty k zamítnutí žaloby si 4. ledna v New Yorku vyslechne okresní soudce Lewis Kaplan od právního týmu prince Andrewa.

Případ se zatím nachází ve fázi zjišťování před soudním řízením. Pokud by se posunul dál, musely by obě strany vypovídat na videokameru. Boies uvedl, že v této fázi mohou předvolat až dvanáct svědků třetích stran.

Podle právníků prince Andrewa je žaloba „nepodložená“, a proto chtějí, aby byla zamítnuta. Podle nich „senzacechtivost a narážky zvítězily nad pravdou“.

Tagy: