Hrůzný případ týraného novorozence z brněnské ubytovny: Roli zřejmě hrály drogy i nevěra

Pokračování případu týraného novorozence

Pokračování týraného dítěte

Případ otřesného týrání novorozence, o kterém CNN Prima NEWS již informovala, pokračuje. Kriminalisté z činu viní matčina partnera. Reportér CNN Prima NEWS ve čtvrtek mluvil s člověkem, který poměry v rodině dobře zná. Podle něj se nedá vyloučit, že za těžko uvěřitelným činem může být nevěra a drogy.

Už několik dnů se za okny jedné z brněnských ubytoven nemluví o ničem jiném. Sanitka odsud před pár dny odvezla měsíčního chlapečka v zuboženém stavu. Na několika místech měl zlomenou nohu a byl popálený v obličeji. Jeho matka, která má mít se stejným partnerem už devět dětí, tvrdí, že šlo o nešťastnou náhodu. „Vyklopil se z kočárku, když ho nesl můj bratr a přítel. Popáleniny má od fénu, kterým doma topí můj přítel. Stalo se to, kdy spolu spali na posteli, tak se z toho spálil,“ uvedla chlapcova matka.

Měsíční miminko okamžitě skončilo na jednotce intenzivní péče. Tam ho prý matka chodí pravidelně navštěvovat. Bez partnera. Toho totiž kriminalisté poslali do vazby, protože se domnívají, že právě on chlapci brutálně ubližoval. „Obvinili jsme osmadvacetiletého partnera matky novorozeného dítěte ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu týrání svěřené osoby,“ řekl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Reportér CNN Prima NEWS ve čtvrtek mluvil s člověkem, který rodinu z ubytovny zná zhruba pět let. O tom, že by novorozenci mohl někdo ubližovat, prý nevěděl. „Když jsem viděl ty fotky, to muselo být dlouhodobě, to nebylo, že se to stalo teď. Muselo být ukrutný, co ten malý prožil,“ popsal známý matky.

Vztah partnerské dvojice jejich známý popisuje jako idylický a téměř bez hádek. Proč měsíční chlapec zažil brutální týrání, tak zůstává i pro něj záhadou. Existuje však možné vysvětlení: zřejmě drogově závislý partner nemusel unést údajnou partnerčinu nevěru a neuvěřil, že poslední společné dítě může být jeho.

„Problém je v tom, že on kdysi dávno bral toluen a myslel si, že dítě není jeho. On byl bezkonfliktní, ani nezvýšil hlas, usměvavý, tichý, i když byl zfetovanej,“ uvedl známý. Zda bude zadržena a vyšetřována kromě údajného tyrana také matka nebo někdo jiný z rodiny, zatím není jasné. Jisté je, že za těžké ublížení na zdraví hrozí pachateli až dvanáctileté vězení.

Tagy: