Případy Josefa Klímy: Nepoučitelná žena byla dříve odsouzena, přesto stále okrádá klienty

Případy Josefa Klímy

Případy Josefa Klímy S1 (7)

Výhodné nabídky na jednoduché odkoupení bytů v exekuci nalákaly velké množství lidí. Jenže poté, co zákazníci zaslali společnosti peníze, nikdo se už neozýval. Taková je praxe v případě jedné právně-realitní kanceláře. Její šéfka navíc byla již dříve za podobné metody pravomocně odsouzena. Mají lidé možnost dostat své peníze zpět? Případem nepoučitelné podvodnice se zabývali reportéři v pořadu Případy Josefa Klímy.

Nabídky společnosti Martiny Purdjakové vypadaly lákavě. Klientům nabízela jednoduchý obchod: koupi nemovitostí, které byly vedeny v exekucích, a to za velmi zajímavé ceny. Realita ale byla jiná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sledujte Případy Josefa Klímy: Nové informace o největším výbuchu v historii Československa

Desítky zájemců odsouhlasily kontrakt a zaplatily zálohu. Po několika dlouhých týdnech se jim ovšem nikdo neozýval. Následovalo pouze nejasné mlžení. V reportáži Marcely Sobotkové promluví jedna z poškozených, která díky tomu, že spolupracovala s firmou, přišla o statisícové částky.

Přitom Purdjaková byla už v minulosti za podobné metody pravomocně odsouzena. Na co si dát v podobných případech pozor? A mají poškození klienti šanci získat peníze zpět?

V další části pořadu reportér Jaroslav Mareš zkoumal notoricky známý justiční případ vraždy v Polné, který zahýbal na konci 18. století s českou společností. Více se dozvíte ve videu výše.

Tagy: