Přišel o polovinu těla, ale o chuť žít rozhodně ne. Teď však potřebuje pomoct

Dana touha žít rozhodně neopouští

Žije pouze s polovinou těla, ale nevzdává se. Udělal si řidičský průkaz a chce podnikat. Před čtyřmi lety jednadvacetiletý Daniel z Plzně s kamarádem vylezl na odstavený vagon a zasáhl ho elektrický výboj. Mladík utrpěl rozsáhlé popáleniny a při pádu z výšky si poranil míchu. Komplikace ho pak připravily o dolní polovinu těla.

Jediná vteřina obrátila Danovi jeho život naruby. Po nehodě ležel několik dní v bezvědomí, následovaly týdny bolestí, které vyvrcholily operací, při níž mu lékaři odstranili polovinu těla. Šance, že něco takového člověk přežije, je jen 50 procent.

Dan se asi dva měsíce připravoval na operaci. Přiznává, že se na ni člověk musí připravit primárně  psychicky, což se mu povedlo. Celkově tento zákrok podstoupilo asi jen 50 lidí na celém světe. V nemocnici strávil přes dva roky. Čas od času tam musí být hospitalizovaný i teď.

Nejdůležitější je nechat některé věci za sebou

„Do budoucna toho plánujeme hodně. Mám auto, řidičák. Všechno je fajn. Nejdůležitější je na všem hledat plusy, nechat za sebou minusy a hledat všechno to pozitivní, co člověk chce dokázat,“ vysvětluje svůj přístup k životu Dan.

Teď shání peníze na speciální vozík ze Švýcarska, který stojí téměř milion. Na transparentním účtu už se vybralo 200 tisíc. Pro Dana je tento vozík velmi důležitý, protože bez něj by mu mohly v budoucnu prasknout střeva, což  by pro něj bylo fatální.

Pokud chcete Danovi pomoct, přispějte mu na transparentní účet Komerční banky s číslem: 123-2992890227/0100.

Tagy: