Příští rok budeme mít jedinou show, říká kapela Mirai. Teď slaví léto s fanoušky po celém Česku

Vlastní festivalové turné zahájila kapela Mirai v pražských Riegrových sadech. A to hned třikrát.

Příští rok budeme mít jedinou show, říká kapela Mirai v rozhovoru. Teď slaví léto s fanoušky po celém Česku

Kapela Mirai po několika vyprodaných O2 arenách míří ještě výš a plánuje koncert v Praze na největším stadionu v Česku - Edenu s tím, že půjde o jejich jedinou show v příštím roce. Muzikanti to oznámili na vlastním festivalovém turné Mirai Summer Fest, které odstartovali v pražských Riegrových sadech. A to hned třikrát.

‚‚Rozhodli jsme se po 10 letech koncertování po všech čertech a ďáblech, že zkusíme život trošičku jinak, lehounce zvolníme a dáme si jeden obrovský koncert na fotbalovém stadionu v Edenu. Bude to jediný koncert příští rok,‘‘ láká frontman kapely Mirai Navrátil s tím, že půjde o pompézní akci. Detaily si zatím ale nechává pro sebe.

ČTĚTE VÍCE: Z naší nové desky není cítit kalkul, říká Mirai Navrátil. Mercedesy nemám, doma mi chybí ženský element

Kapela Mirai vydala před nedávnem novou desku TOMODACHI. Své již čtvrté studiové album nyní představuje mnohonásobně oceněná a aktuálně nejstreamovanější skupina v Česku v rámci svého vlastního festivalu Mirai Summer Fest po 14 městech v republice.

‚‚Řekli jsme si, že už jsme se dostali do fáze, kdy si to chceme vyzkoušet na vlastní pěst podle sebe,‘‘ popisuje zrod myšlenky vlastního turné kytarista kapely Tomáš Javůrek. ‚‚Někdy hrajeme Playstation, někdy mícháme drinky, někdy hrajeme fotbálek. Každý ten fest bude trošku jiný, takže to má smysl absolvovat klidně několikrát,‘‘ doplňuje Navrátil svého hudebního kolegu.

Příznivci kapely Mirai se mohou těšit na celodenní nabitý program, večerní show, vynikající jídlo i pití a dokonce i afterparty. Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík v první řadě slibují osobní kontakt s fanoušky a den plný zábavy.

Vstupenky na letní festival jsou stále v prodeji. Kromě Prahy se festival uskuteční například v Jihlavě, Mikulově, Pardubicích, Českém Krumlově, Mostě nebo třeba v Olomouci a Ostravě.

Co se kapele Mirai během festivalového turné zatím stalo bizarního? A na co speciálního kluci své fanoušky lákají? Nejen to se dozvíte v reportáži v úvodu článku.

Tagy:
léto festival koncert hudební skupina Mirai Mirai Navrátil Eden turné Šimon Bílý Mirai Summer Fest Tomodachi Tomáš Javůrek Michal Stulík