Nebezpečný koníček Navrátila. Frontman oblíbené kapely Mirai málem přišel o život

Hudebník Mirai Navrátil se v oblíbeném pořadu Show Jana Krause pochlubil, že jeho kapela oslavuje deset let na scéně. Zpěvák také povyprávěl o své velké vášni, kterou je létání. S kniplem se naučil kvůli tomu, aby se mohl rychleji přemisťovat na koncerty. „Já bydlím napůl ve Frýdku a napůl v Praze, takže jsem si představoval, že budu přelétávat a šetřit tak čas,“ vysvětlil muzikant. Mirai se dále svěřil, že tento druh zábavy nemusí být vždy zcela bezpečný. Přiznal, že už mu dokonce šlo i o život.

Prvním, koho si Jan Kraus pozval na pódium, byl zpěvák a kytarista Mirai Navrátil, frontman hudební skupiny stejnojmenné kapely. Ten se svému hostiteli hned v úvodu pochlubil, že jeho kapela slaví již neuvěřitelných deset let na scéně. „Prožíváme teď s klukama takové fajn období,“ řekl Mirai.

ČTĚTE TAKÉ: Mirai: Z naší nové desky není cítit kalkul. Mercedesy nemám, doma mi chybí ženský element

Kraus mu připomněl jeho leteckou vášeň. Mirai v reakci na to ukázal krátkou ukázku z jím pilotovaného letu. Muzikant v oblíbené talkshow vysvětlil, co ho původně za knipl přivedlo. „Chtěl jsem takto létat na koncerty,“ nastínil.

„Bydlím napůl ve Frýdku a napůl v Praze, takže jsem si představoval, že budu přelétávat a šetřit tak čas,“ uvedl. A uznává, že se mu to daří. „Přijde mi, že co dva tři dny někde lítám,“ popsal, „třeba do Frýdku nebo spíš do Ostravy, tam je trochu delší ranvej. Skoro tři a půl kilometru, to nikde jinde nemají.“

Jednou mu šlo o život

Létání se stalo jeho velkou vášní, ačkoli si už na vlastní kůži zažil v letadle několik vskutku horkých chvilek, kdy mu šlo o život.

„Jednou jsem dělal kopilota a řídila jedna zkušenější slečna. Letěli jsme letadlem Cirrus SR20 a nějak nám chcípla baterka,“ vyprávěl muzikant s tím, že v letadle se vypnuly displeje, takřka se přerušilo spojení a poslední, co fungovalo, byla vrtule.

Když došlo na nouzové přistání a pilotka si sama pro sebe říkala, že má jediný pokus, došlo mu, že je situace skutečně vážná. „To bylo hustý. Nicméně se to povedlo. Pak jsem jel vlakem z České Třebové, seděl jsem tam někde u záchodů na schůdcích a říkal si, že kdo chce hodně, nemá nic.“

Kapela letos v dubnu vydala své čtvrté album s názvem Tomodachi. Což v japonštině znamená „kamarádi“. Že je velice úspěšná, dokazuje zájem fanoušků a například třikrát vyprodaná pražská O2 aréna i každoroční skvělá umístění v anketě Český slavík.

Co dalšího zpěvák kapely Mirai prozradil, sledujte už ve středu 15. května v pořadu Show Jana Krause, který začíná ve 21:40 na Primě. Dalšími hosty budou kickboxerka Martina Ptáčková a producentka Eva Lustigová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slováčková se vyjádřila k Novotnému. Tenhle pán se chce jen zviditelňovat. V rodině jsme na to zvyklí

Tagy: