Pro jedny pravidla, pro druhé zábava. Vánoční přání odhalilo rozdíly mezi princi

Jedno vánoční přání od prince Harryho s manželkou Meghan odhalilo propastné rozdíly mezi jeho a Williamovou rodinou. Zatímco si malý Archie s Lilibet užívají svobody a dovádění, děti jeho staršího bratra musí dodržovat příšná pravidla a plnit povinnosti. Co by Harrymu v královské rodině neprošlo?

Smích a čirá radost z první společné fotografie prince Harryho s Meghan a dětmi jen vyzařuje. Díky vánočnímu přání si mohli fanoušci a zvědavci poprvé prohlédnout dceru mladšího syna princezny Diany – Lilibet. Šestiměsíční dívenku, která má po své zesnulé babičce druhé jméno, podědila více ze svého otce než z matky. Fanoušci poukazují především na její vlásky.

Ačkoliv se jednalo o slavnostní focení, kdy výsledným snímkem rodina všem přála klidné svátky, honosné oblečení nechali v šatníků. Princ Harry oblékl roztrhané džíny, košili a s botami se neobtěžoval. Na klíně drží rozesmátého syna, který má podobně jako on vyšisované džíny a bílou volnější košili. Stejně jako otec je naboso.

Jenže právě to jsou maličkosti, o kterých by si jeho bratranci a sestřenice mohli nechat jen zdát. Princ George do svých osmi let směl podle královské etikety obléknout pouze kraťasy, džíny ani volná nezakasaná košile by mu neprošly. To dokazuje i vánoční přání z roku 2017, na které malý George v kraťáscích stojí se sestrou Charlotte u svých rodičů a všichni vypadají jako ze škatulky.

Právě povinnosti a pravidla byly tím, co Harryho údajně v rodině svazovalo. Nabyté svobody, kterou získal svým odjezdem do USA, si –⁠ jak je vidno –⁠ náramně užívá. Naopak jeho bratr s rodinou musí postupovat podle desítky či stovky let starých povinností. A to už jen z toho důvodu, že se princ William či jeho prvorozený syn George mohou v budoucnosti stát králi.

Tagy: