Zápasník Růžička měl spáchat další trestné činy. Policie podala návrh na jeho vzetí do vazby

Tadeáš "Mawar" Růžička

Zápasník Růžička má problém, policisté podali návrh na jeho vzetí do vazby

Kontroverzní zápasník Tadeáš Růžička má na krku další problém. Podle informací CNN Prima NEWS jeho přešlapy a problémy se zákonem vedly k tomu, že policisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Kriminalisté navíc Růžičku spojují s dalšími činy.

Kauza kolem Růžičky, který si říká Mawar, hýbe nejen zápasnickým světem už přes rok. Odstartoval to útok na muže v centru Prahy, který si navíc Růžička natočil na mobil a zveřejnil. Následovaly další přešlapy a jeden z posledních incidentů se odehrál na pražském koupališti.

ČTĚTE TAKÉ: Růžička míří kvůli napadení k soudu. Bojovník po vyloučení z klubu mluvil o kudle do zad

Trojice mužů tam slovně obtěžovala návštěvnici. Zastal se jí jeden z návštěvníků, jenže následoval konflikt a poslední úder mu měl zasadit právě Růžička. Jenže tím zřejmě řádění Růžičky neskončilo. „Kriminalisté v souvislosti se skutky spáchanými začátkem srpna zadrželi muže, který je v současné chvíli obviněn z trestného činu nebezpečné vyhrožování, loupež a výtržnictví. Kriminalisté nyní podali podnět na návrh k vzetí osoby do vazby,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Soukupová. Podle informací redakce se jedná právě o Růžičku.

Policisté zápasníka za čin na pražském koupališti obvinili již v červenci. Růžička je navíc už v podmínce za napadení člověka na ulici. Původně Mawarovi za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozily  až tři roky za mřížemi. Pokud se potvrdí i další obvinění, není vyloučené, že se trestní sazba ještě zvýší.

Trpělivost došla také organizacím, které Růžičkovi zrušily zápasy. Ke stejnému kroku se odhodlal také klub, za který bojoval. „Rozhodli jsme se Tadeáše Růžičku suspendovat. Už není náš bojovník, není v našich řadách, a to kvůli svému chování, které je neslučitelné se slušným člověkem, natož s vrcholovým sportovcem,“ vysvětlil v červenci klub Spejbl Gym.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Slova o zabíjení gayů? V Clashi nepřijatelné, říká Le Sy. Nenávistný zápasník dostal stopku

Tagy:
policie CNN Prima NEWS napadení sport Praha trestná činnost Tadeáš Růžička trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva