Růžička míří kvůli napadení k soudu. Bojovník po vyloučení z klubu mluvil o kudle do zad

Zápasník Tadeáš Růžička

Růžička promluvil o svých kauzách

Případ napadení na pražském koupališti, do kterého by měl být zapletený zápasník Tadeáš Růžička, míří k soudu. Sportovec měl v polovině července knokautovat jednoho z návštěvníků, který následně skončil v nemocnici. Růžička se k situaci nyní vyjádřil na sociálních sítích.

Kauzy kolem Tadeáše Růžičky hýbou zápasnickým světem již déle než rok. Poslední incident se stal před dvěma týdny na koupališti v Praze. Trojice mužů tam slovně obtěžovala jednu z návštěvnic. Zastal se jí jeden z plavců, a právě poslední úder mu měl zasadit Tadeáš Růžička. Mladíka měl podle kamerových záznamů během okamžiku poslat k zemi. Napadený se zlomeninami v obličeji skončil v nemocnici.

ČTĚTE TAKÉ: Nafackujte si. Je to jako kritizovat prohru ve finále Eura, vzkazuje Vémola haterům Procházky

Policisté trojici obvinili a případ už má na stole státní zástupce. „Návrh na potrestání byl podán k projednání, které bylo kvalifikováno jako trestný čin ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem výtržnictví,“ uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

„Moje kariéra byla nastavená na 100 procent agrese a v osobním životě je těžké to ustát. Mrzí mě to. Beru za to plnou odpovědnost a budu tomu čelit jako chlap. Co dál říct – po*ral jsem to,“ uvedl zápasník s přezdívkou Mawar na sociální síti.

Podobně ale mluvil i před několika měsíci.  „Lidi, já tady nechci machrovat, chci vás motivovat. Mých pádů bylo až moc, hlavně poslední rok dva, kdy jsem se choval jako čů*ák,“ řekl před rokem.

Bojovník je už v podmínce za napadení člověka na ulici. Trpělivost teď došla organizacím, které Růžičkovi zrušily zápasy. Ke stejnému kroku se odhodlal také klub, za který bojoval. „Rozhodli jsme se Tadeáše Růžičku suspendovat. Už není náš bojovník, není v našich řadách, a to kvůli svému chování, které je neslučitelné se slušným člověkem, natož s vrcholovým sportovcem,“ vysvětlil klub Spejbl Gym.

„Za poslední roky jsem se nechoval nejlépe, ale držel jsem se sportu, reprezentoval jsem můj klub Spejbl gym, kde jsem byl jednička, a oni se ke mně takto otočili zády,“ postěžoval si Mawar.

Za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí zápasníkovi až tři roky za mřížemi. U soudu může svou roli sehrát i to, že násilí se měl dopouštět opakovaně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Slova o zabíjení gayů? V Clashi nepřijatelné, říká Le Sy. Nenávistný zápasník dostal stopku

Tagy:
soud koupaliště napadení sport Praha soudnictví trestná činnost Městské státní zastupitelství v Praze Aleš Cimbala Tadeáš Růžička trestná činnost, právo a spravedlnost sportovní disciplína