Probošt kapituly: Prymula neměl kam projít, jako restaurace slouží celý objekt

Probošt kapituly Aleš Opatrný nesouhlasí s výrokem ministra zdravotnictví Romana Prymuly

Probošt vyšehradské kapituly Aleš Opatrný nesouhlasí s výrokem ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), že by se středeční jednání konalo v soukromých prostorách kapituly. „Nechci nikomu ublížit, nevím, kdo panu Prymulovi co před restaurací řekl. Celý objekt je ale pronajat společnosti, která tam provozuje restauraci. Co se tam děje, do toho my nemluvíme,“ řekl pro CNN Prima NEWS Opatrný.

Podle slov Opatrného kapitula v okolí objektu, kde je restaurace, žádné prostory nevyužívá a to, co tam kdo dělá, není jejich věc. „Celý objekt je pronajat jako restaurace. Pokud si tam někdo ve sklepě udělal kamrlík, tak to je možné. Já jsem tam ale nebyl a dál se o to, protože to je pronajaté, nestaráme,“ vysvětlil probošt.

Na otázku, zda bude kapitula jednat právně, Opatrný zmínil, že svým výrokem Prymula hrubě porušil dobré jméno kapituly, dál ale strategii budoucího jednání nekomentoval. „Nepodařilo se nám zatím mluvit se zástupcem, který má na starost pronájem objektu, takže uvidíme, co nám řekne,“ zmínil Opatrný.

Probošt také uvedl, že se ho výrok ministra dotkl: „Ostudu nemá nikdo rád, obzvlášť, když je naprosto nevěcná. Jakmile ale něco pustíte do světa, tak to tam běhá, s tím se nedá nic dělat. Osobně se mě to dotýká, ale na skok z Nuselského mostu to není.“

Výrok ministra Prymuly o tom, že objektem restaurace pouze procházel, je podle Opatrného také zcestný. „Neměl kam projít. Dál už žádné objekty, které by náležely kapitule, nejsou. Dovedu si ale představit, že mu někdo řekl, že dům, ve kterém je restaurace, patří kapitule, a tak je to kapituly. To ale neznamená, že byl v nějakém prostoru, který jako kapitula užíváme,“ dodal Opatrný.

Tagy:
restaurace CNN Prima NEWS Roman Prymula Nuselský most ANO 2011 nesouhlas koronavirus ministr zdravotnicví Aleš Opatrný probošt kapitula Vyšehradská kapitula ostuda