Procházka chce odvetu s Teixeirou: Poslední výkon byl špatný. Dokážu, proč jsem šampion

I když to nebyla moc pravděpodobná varianta, nakonec dojde na repete bitvy, jež zahýbala světem smíšených bojových umění. Český fighter Jiří Procházka chce obhajovat titul v organizaci UFC z polotěžké váhy proti brazilskému veteránovi Gloveru Teixeirovi, kterého v červnovém dramatu v Singapuru „uškrtil“ necelou půlminutu před koncem.

Byl to zápas jako na horské dráze, který bude v dějinách UFC figurovat velmi vysoko. Čeští fanoušci v několika momentech titulového souboje přestávali dýchat stejně jako jejich favorit v sevření brazilského šampiona Glovera Teixeiry. Nakonec ale udeřil jen 28 sekund před limitem. V pravý čas. Kdyby nebylo jeho nasazené techniky zvané „rear naked choke“, prohrál by Procházka na body. Takto 42letému soupeři sebral mistrovský pás a stal se prvním tuzemským šampionem nejslavnější organizace MMA.

Byli to především zahraniční příznivci smíšených bojových umění, kteří volali po tom, že Teixeira za svůj výkon musí být odměněn odvetou. Šancí, jak si opasek opět přivlastnit. Pro českou a polskou komunitu se jevil nejsympatičtější fight s bývalým mistrem polotěžké divize Janem Blachowiczem. Ideálně na evropské půdě. Variant bylo více.

Ale teď už je jasno. Bude vyslyšeno přání Teixeiry a jeho podporovatelů. Procházka usoudil, že si poražený zaslouží šanci na znovudobytí vrcholu. A že on sám musí demonstrovat více umění, než tomu bylo před měsícem.

„Ahoj všichni, přeju vám krásný den,“ započal „BJP“ svůj vzkaz na sociálních sítích. „Rozhodl jsem se pro další zápas a chci v příštím souboji Glovera. Ne proto, že to bude další veliký zápas, ale z jediného důvodu, můj výkon v prvním souboji byl špatný. A já vám ukážu, proč jsem šampion. Čistě, rozhodně. A myslím, že si to Glover zaslouží. Takže tady je nabídka. Dokážu vám, proč jsem šampion,“ uvedl.

Organizace UFC v čele se šéfem Danou Whitem ještě zápas oficiálně nepotvrdila. Tím pádem ani není jasné, kdy by na něj mělo dojít. V nedávném rozhovoru pro CNN Prima NEWS považoval Procházkův trenér Martin Karaivanov odvetu za nereálnou. „Nechal se slyšet, že mu bude dlouho trvat, aby se dal dohromady, což je pochopitelné. Ale chceme zápasit do konce roku – listopad nebo prosinec. Do té doby se dohromady nedá,“ řekl kouč k Teixeirovi.

Tagy: