Zápas s Teixeirou byl panna, nebo orel. Takhle jsem zvítězit nechtěl, přiznal Procházka

Jiří Procházka se v Česku dočkal velmi vřelého uvítání.

Rozhovor s Jiřím Procházkou

Zápasník Jiří Procházka se po vítězství titulu UFC v polotěžké váze dává dohromady v České republice. I přesto, že nakonec těsně před závěrečným hvizdem brazilského veterána Glovera Teixeiru v drsném fightu „uškrtil“, v rozhovoru pro CNN Prima NEWS neskrýval svá zklamání z toho, jak se souboj vyvíjel. „Nedařilo se mi mít zápas pod kontrolou,“ přiznal.

Na začátku týdne se Procházka vrátil do České republiky. Těšit se mohl z velmi vřelého přivítání tuzemských fanoušků. Aby také ne. O jeho nedělním zápase v polotěžké váze na akci UFC 275 v Singapuru mluví celý svět.

Procházka během strhujícího souboje nakonec porazil Glovera Teixeiru, a stal se tak šampionem ve váze do 93 kilogramů. Nyní český samuraj přijímá chválu od tuzemských i zahraničních osobností. Procházkovi popřála i legenda MMA Conor McGregor či šéf UFC Dana White.

Přesto český fighter neskrývá zklamání z toho, jak se zápas vyvíjel. Brazilského bijce donutil k submisi až 28 vteřin před koncem, když jej „uškrtil“. Bitvu tak uzavřel opravdu v poslední možné chvíli. Na body by totiž pravděpodobně prohrál. Dvakrát se mimo jiné dostal z fatálně vypadajícího škrcení.

Roztrhnuté obočí a naražený kloub

„Ukončil jsem ho, ale takovou formou jsem zvítězit nechtěl. Zápas se nevyvíjel, jak jsem plánoval. Chtěl jsem mít průběh víc pod kontrolou. Bylo to na způsob panna, nebo orel. Věděl jsem sice každou chvíli, co dělám, jenže se mi nedařilo mít souboj pod kontrolou, párkrát jsem se dostal do těžké situace,“ připustil Procházka.

Tvrdost zápasu ukazují i události, které se odehrály bezprostředně po něm. Teixeira po opuštění haly zamířil rovnou do nemocnice. Procházka si musel nechat sešít obrovskou tržnou ránu nad levým okem. „Když jsem na konci druhého kola zjistil, jak mi z roztrženého obočí lije krev, bál jsem se, aby rozhodčí zápas neukončil,“ uvedl Procházka v rozhovoru pro DVTV.

Rovněž si přivodil zranění kloubu na ruce. „Narazil jsem si to, chladím to a už to splasklo. Dneska (v pátek) jdu ještě na kontrolu celého těla,“ dodal fighter, který by chtěl titul obhajovat ještě v tomto roce.

Kdo by mohl být prvním vyzyvatelem českého šampiona, se dočtete pod tímto odkazem.

Tagy: