Procházka triumfem fascinoval celý svět. Co mu vzkázal McGregor či šéf UFC White?

Fight roku, možná jedna z největších bitev v historii MMA. Celý svět mluví v superlativech o zápase v polotěžké váze na akci UFC 275 v Singapuru, kde Jiří Procházka během strhujícího souboje nakonec porazil brazilského veterána Glovera Teixeiru a stal se tak šampionem ve váze do 93 kilogramů. Nyní český samuraj přijímá chválu od tuzemských i zahraničních osobností. Procházkovi popřála i legenda MMA Conor McGregor či šéf UFC Dana White.

„Velká bojová noc pro Českou republiku! Světová kur*vská nadvláda!“ komentoval svérázně Procházkovo vítězství nejznámější zápasník historie MMA Conor McGregor. Temperamentní Ir se vyslovil již před začátkem zápasu, že českému fighterovi bude držet palce.

Obrovské nadšení neskrýval ani prezident UFC Dana White. „Teixeira se vzdal. To byl k*rva souboj. Absolutní válka,“ rozkřičel se poté, co Procházka zhruba 30 vteřin před koncem svého soupeře „uškrtil“.

O výjimečnosti zápasu mluví i oficiální vyjádření UFC: „Jeden z největších soubojů, jaký jsme kdy viděli.“ Svým vítězstvím Procházka vyvolal zájem i u exšampiona Jana Blachowicze. Ten neskrýval své nadšení ze zápasu ani svůj zájem v budoucnu s českým fighterem změřit síly.

„To byla bitva. Jiří, jsem další na řadě. Jsi na mě připravený a já se připravím na tebe. Evropa na tento zápas čeká a společně s ní celý svět. Musíme ho uskutečnit,“ napsal polský bojovník, který je společně s Procházkou jediným Evropanem, který kdy titul šampiona UFC v polotěžké váze držel.

Fenomenálního úspěchu Procházky si všímá i domácí scéna. „Utáhnul Teixeiru, když ho po skoro 25 minutách boje dělilo 28 vteřin od prohry. Jeho soupeř přitom předvedl své nejlepší kolo,“ konstatoval šéf českého Oktagonu Ondřej Novotný. Procházkovi mimo jiné pogratulovalo i mnoho českých osobností či sportovců včetně Leoše Mareše, Davida Limberského nebo Gabriely Soukalové.

Obecně šlo o napínavou bitvu plnou tvrdých úderů, krve a zvratů, kterou Procházka uzavřel opravdu v poslední možné chvíli. Na body by totiž pravděpodobně prohrál. Dvakrát se mimo jiné dostal z fatálně vypadajícího škrcení.

„Šlo o opravdový souboj válečníků,“ prohlásil Procházka v rozhovoru po zápasu. Zároveň přiznal, že si něco udělal s levou rukou. „Asi to s ní nevypadá dobře,“ dodal.

Více o zápase se dozvíte zde.

Tagy: