Proti Rusům zbrojí i ukrajinský pivovar. Místo zlatavého moku vyrobí zápalné lahve

Obyvatel Kyjeva se zápalnou lahví

Ukrajinský pivovar začne vyrábět zápalné lahve

Obyvatelé ukrajinských měst, která ještě nebyla napadena, se připravují na ruský útok. Dobrovolníci připravují zápalné lahve, známé taky jako Molotovovy koktejly. Zatím improvizovaně. Pivovar ve Lvově je ale brzy začne vyrábět průmyslově.

„Pivovar Pravda přechází na výrobu Molotovových koktejlů,“ informoval stručně web The Kyiv Independent. Společnost tak reaguje na výzvu ukrajinského ministerstva obrany, které vyzvalo občany, aby vyráběli zápalné láhve a bránili se ruským vojákům.

Mezi Ukrajinci vyvolal tento krok pochvalné reakce. „Tolik ochotných lidí chce pomoci. Pivovar Pravda dnes lahvuje něco speciálního. Pivo si dáme později,“ píše na Facebooku například muž ze Lvova.

V pátek agentura Unian informovala, že ukrajinské ministerstvo obrany požádalo obyvatele, aby si připravili zápalné lahve a nepřítele pomohli zneškodnit, uvedla agentura Unian. To se podle některých videí na sociálních sítích v Kyjevě skutečně dělo.

Pivovar Pravda funguje ve Lvově od roku 2014. Podle informací na webových stránkách vyrábí společnost přibližně 1,5 milionu litrů piva ročně.

Tagy: