Horor v dovolenkovém ráji. Miminko po infekci bojuje o život, letěla pro něj dětská JIP

Přestěhovali se do ráje na Bali, ale prožívají nejhorší chvilky svého života. Novorozená dcerka Honey Ahimsové a jejího snoubence Pana smrtelně onemocněla. Ostrovní nemocnice Siloam ve městě Denpasar ale nebyla vybavena na to, aby miminko dokázala vyléčit. Rodiče si vyslechli děsivou prognózu. Šance na přežití jejich sedmitýdenní dcerky jménem Lucky je padesátiprocentní, informaci přinesl web Daily Mail.

Problémy začaly lehkým kašlem připomínajícím nachlazení, ten byl však jen prvním symptomem bakteriální infekce, která přivedla miminko až do kritického stavu. Lucky byla umístěna na plicní ventilátor, vybavení v místní nemocnici však neumožňovalo infekci vyléčit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATUnikátní operace miminka, které nemělo nikdy vidět. Lékařka popsala náročnou záchranu zraku

Původem australská rodina tak zahájila bitvu s časem. „Není nic horšího než slyšet doktora vám říkat, že to vaše dítě nezvládne,“ řekla zdrcená maminka Honey.

S partnerem tak začali přemýšlet, jak miminko dostat do nemocnice s patřičným vybavením. „Přeji si, abych mohla svou dceru teleportovat domů, do Austrálie, a zajistit jí tu nejlepší možnou léčbu,“ řekla pro web Sunrise maminka malé Lucky. V úvahu přicházely dvě možnosti, a to nemocnice v Brisbane nebo v Singapuru. Takto finančně náročnou cestu si ale mladá rodina nemohla dovolit.

Pobyt v nemocnici v Siloamu stál denně přes 176 tisíc korun a převoz do australské nebo singapurské nemocnice vycházel na necelé dva miliony korun. Maminka Honey Ahimsová se ale nevzdala a rozhodla se poprosit o pomoc prostřednictvím sbírky, kterou na platformě GoFundMe založil rodinný přítel.

Dárci na pomoc rodině nashromáždili 4,3 milionu korun a nemocná Lucky tak mohla odletět z Bali do australské nemocnice v Brisbane speciálně vybaveným letadlem s mobilní jednotkou intenzivní péče.

Rodina ale nemá vyhráno, stav jejich dcerky Lucky je v současnosti sice stabilizovaný, ale podle lékařů je stále kritický.

Na Instagramu v pondělí Honey Ahimsová ujistila své sledující, že cesta do Austrálie proběhla v pořádku a poděkovala všem dárcům i doktorům, kteří se podíleli a podílejí na léčbě její dcery.

Tagy: