Prudké ochlazení, bouřky a přízemní mrazíky. Do Česka přichází podzim v plné síle

Podzim

Neděle přinese do Česka po posledních letních dnech výrazné ochlazení, nejvyšší denní teploty se při vstupu do nového týdne budou pohybovat okolo 10 °C. Podzim o sobě dá vědět i větší oblačností a srážkami. V neděli se objeví na celém území přeháňky a ojedinělé bouřky. První polovina týdne bude o něco sušší, od čtvrtka dále však přijdou přeháňky každý den. Meteorologové zároveň upozorňují na očekávané přízemní mrazíky, kvůli kterým by v následujících dnech mohli vydat výstrahu.

Nedělní obloha bude skoro jasná až polojasná, od severozápadu postupně přijde proměnlivá velká oblačnost s přeháňkami na většině území a ojedinělými bouřkami. Ve výškách nad 700 metrů nad mořem mohou být srážky i smíšené nebo sněhové. Večer bude srážek a místy také oblačnosti podle Českého hydrometeorologického ústavu ubývat. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 8 až 12 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Aktivistka Greta se zlobí. Budu pokračovat, i kdyby to znamenalo další trest, řekla po soudu

Noc na pondělí bude jasná až polojasná, na severovýchodě s ojedinělými přeháňkami. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 0 a 4 °C, místy s přízemními mrazíky, na západě mohou klesnout až k –2 °C.

První pracovní den nového týdne bude jasný až polojasný, oblačno bude přechodně na severu a severovýchodě, kde se ojediněle objeví též přeháňky, ve vyšších nadmořských výškách smíšené či sněhové. Oblačnosti bude přibývat k večeru i na jihozápadě. Denní maxima se budou pohybovat mezi 8 a 12 °C.

V noci na úterý se opět místy objeví přízemní mrazíky. Nebe přes den bude podle meteorologů oblačné až zatažené s postupným ubýváním oblačnosti. Nejvyšší denní teploty zůstanou v rozmezí 8 až 12 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vrací se El Niño, může způsobovat dlouhá sucha i teplotní rekordy. Jak se projeví v Česku?

Tagy: