Bolest a slzy na posledním loučení s obětí bratislavské tragédie: Maminku Natálie podpírali

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody

Řidič, který v centru Bratislavy zabil pět lidí, do vazby nepůjde

Ve Spišské Nové Vsi na Slovensku v pátek pochovali první oběť nedělní tragické nehody, při které opilý řidič v Bratislavě usmrtil pět lidí. S devatenáctiletou Natálií se naposledy rozloučila její rodina, kamarádi, ale i cizí lidé, kteří chtěli uctít její památku. Natálie si prý přála, aby na pohřbu každý řekl něco hezkého, co si o ní pamatuje.

Kamarádi a rodina včetně matky Lívie, otce Pavola a bratra Dávida se v pátek ve 14 hodin naposledy rozloučili s devatenáctiletou Natálií, která byla jednou z pěti obětí nedělní tragické nehody na autobusové zastávce v Bratislavě. Matku Natálie vyvedli podle slovenských médií její blízcí z kostela a autem dopravili do obřadní síně.

Pohřeb se konal na hřbitově ve Spišské Nové Vsi a dorazili na něj také dívčini spolužáci i úplně cizí lidé, kteří chtěli uctít její památku. Web Cas.sk uvedl, že příbuzní Natálii popisovali jako dívku, která měla chuť do života a mnoho skvělých plánů do budoucnosti. „Vybrala si studium na Právnické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, protože přesně věděla, co od života chce. Se svou nejlepší kamarádkou plánovala studovat americké právo v Kalifornii,“ prozradili její nejbližší.

Posted by Natália Hamráková on Wednesday, October 5, 2022

Do obřadní síně Domu smutku na hřbitově ve Spišské Nové Vsi údajně dorazilo mnoho lidí. Od 13:15 se také konala zádušní mše. Na pohřbu mohl následně každý vzkázat Natálii pár slov. „Dozvěděli jsme se, že Natálie si přála, aby každý na pohřbu řekl něco hezkého, co si o ní pamatuje. Kdo chce a má pocit, může říct pár slov. Moc vám děkuji,“ uvedli pozůstalí na facebookovém profilu mladé dívky.

Natálie přišla o život během tragické dopravní nehody na autobusové zastávce v Bratislavě. Opilý řidič Dušan Dědeček najel v plné rychlosti do davu lidí, přičemž pět osob usmrtil a další zranil. Podle policie nadýchal 1,69 promile alkoholu a vyšetření v jeho těle navíc odhalilo i omamné látky. Policie muže v případu obvinila z obecného ohrožení, nyní mu hrozí až doživotní trest. Stíhaný je ale na svobodě, neboť okresní soud v Bratislavě neshledal důvod pro uvalení vazby.

Tagy: