Vémola vysvětlil, proč zmizel: Moje oči to dost odnesly, musel jsem do nemocnice

Karlos Vémola se po odmlce po velkolepém sobotním boji s protivníkem Patrikem Kinclem konečně poprvé ozval poté, co po vyhlášení vítěze z klece a následně i haly zmizel, aniž by mu podal ruku. Na sociálních sítích vydal oficiální prohlášení, kde mimo jiné uznal svoji porážku. „Dlouho očekávaný zápas nevyšel podle mých představ. Patrik je však šampion, tak to prostě je,“ napsal. Popsal také svůj zdravotní stav a prozradil i plány do budoucna. S velkým sportem prý rozhodně nekončí.

Vývoj sobotní řežby si vyzyvatel o mistrovský pás ve střední váze Vémola představoval jinak. „I když dost lidí říkalo, že jsem vyhrál, tak teď je to jedno, protože jsem to měl ukončit a nenechat nikoho na pochybách. Do pátého kola jsem šel s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knockoutovat,“ uvedl bojovník s přezdívkou Terminátor ve svém prohlášení.

„Patrik je šampionem, tak to prostě je. Pokud chcete šampiona porazit, musíte ho přejet nebo ukončit, a to se mně bohužel nepovedlo,“ pokračoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Terminátor Vémola na šrot a Patrik „Koudelka“ Kincl. MMA zápas roku strhl lavinu vtipů

V následujících řádcích promluvil i o svých plánech do budoucna. Brutální hubnutí už je pro něj prý minulostí. „To, co jsem provedl svojí rodině, přátelům, týmu a všem okolo se shazováním do 84, už opakovat nebudu, takže do této váhy se vracet nechci. Žádný další hazardování s vlastním zdravím. Jsou tady na to mladší a lepší kluci, a moje tělo už to prostě nedává. To je fakt,“ pokračoval 37letý bijec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ondřej Brzobohatý vysvětlil, proč se převléká do ženských šatů

„Mrzí mě, že jsem nedorazil na pozápasovou tiskovku, ale bohužel to moje oči v zápase dost odnesly a musel jsem rovnou do nemocnice na vyšetření. Kdo mě zná, tak ví, že respektuji soupeře a dokážu i po prohře plnit své povinnosti, ale zdraví mělo přednost,“ přiznal Vémola.

Terminátor v závěru ale přeci přinesl svým fanouškům optimistické zprávy. Do klece se vrátí. „Teď mám čas dát se dohromady. Moje kariéra ale ještě neskončila. Mám s Oktagonem už domluvené zápasy a ty určitě dodržím. Jsem přece šampionem polotěžké váhy,“ doplnil s tím, že co bude přesně následovat potom, se ještě uvidí. „Vše si ještě v klidu promyslím,“ dodal bijec a poděkoval všem za podporu.

„Teď si chci trochu odpočinout a věnovat se rodině, na kterou jsem v poslední době neměl kvůli přípravě čas. Rodina je prostě na prvním místě, tak mi zkuste dopřát trochu klidu,“ uzavřel.

Kincl nepochyboval o svém triumfu

Patrik Kincl v pražské O2 areně porazil Vémolu na body v titulovém zápase MMA organizace Oktagon, který zároveň byl odvetou za pět let starou porážku v obdobném klání na stejném místě, a obhájil titul šampiona ve střední váhové kategorii. „Byla to dlouhá cesta se spoustou emocí nejen u mě, ale i u fanoušků,“ řekl Kincl po duelu, který se většinou odehrával na pletivu klece. „Šel jsem si pro ukončení, to se nepovedlo. Porazil jsem ale Karla v jeho hlavní hře a to je více než technické K. O. v prvním kole,“ podotkl.

Zápas ovládl ve všech sledovaných statistikách. Vémola měl navíc obličej výrazně poznamenaný údery. „Ty jsou hlavní. To, že se on na mně v uvozovkách válí, nic neznamená. Věřil jsem, že rozhodčí ví, jak se to boduje,“ uvedl Kincl, jenž nepochyboval o svém triumfu.

Tagy: