Prymula, Vojtěch a další patří do Bohnic. Zlikvidovali ekonomiku, tvrdí Klaus ml.

K věci 1.9.2021

Opatření, která mají zabránit šíření koronaviru, považuji za pomatená, prohlásil poslanec a bývalý předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. v pořadu K věci na CNN Prima NEWS0. Epidemiolog Roman Prymula a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) podle něj svými restrikcemi zlikvidovali řadu živnostníků a patří do Bohnic.

„Když vidím naší českou politickou reprezentaci, taky si nejsem jist, zda se zase školy nezavřou. To byla chyba, kterou bychom znovu dopustit neměli,“ kritizoval vládu bývalý předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší, který pro ostřejší hodnocení nešel daleko.

„Prymula, Vojtěch a další zlikvidovali českou ekonomiku a patří do Bohnic. Jejich opatření považuji za pomatená. Vliv na průběh nemoci to nemělo, zlikvidovali spoustu živnostníků,“ uvedl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

Podle Klause je nejideálnější způsob, jak předpovídat budoucnost, pohled do minulosti. „Když byla španělská chřipka první rok, byl to velký úder. Třetí rok už byla slabší a odeznívalo to,“ popsal Klaus ml. s tím, že očekává stále nižší počty nakažených nebo zemřelých. „Za padesát let na to budeme vzpomínat,“ dodal.

Očkování proti covidu, o kterém mnozí odborníci mluví jako o světle na konci tunelu, vnímá jako zbytečné. „Mám známé, kteří jsou očkovaní jen proto, že nesnáší tu buzeraci, je to na hlavu,“ popsal Klaus mladší, který sám očkování odmítl.

A nelíbí se mu ani testování ve školách. „Jsou to vyhozené peníze, nemá to vliv na epidemii. Z řady dospělých se dělají lidi druhé kategorie, dopadá to na chudší a normálnější. Velké firmy si zařídí testování před koncertem, ale menší kapela testování zdarma nenabídne,“ argumentoval. Na řadu akcí prý nešel, protože se odmítl testovat.

Tagy:
škola testování ekonomika Andrej Babiš Adam Vojtěch CNN Prima NEWS Roman Prymula Václav Klaus ml. K věci ANO 2011 Bohnice uzavření škol testování na koronavirus covid zavření škol Trikolóra hnutí občanů Václav Klaus mladší