Prymulovi končí ochranka. Byl jsem větším nepřítelem než koronavirus, tvrdí

Roman Prymula v Partii

PARTIE Terezie Tománkové 15.11.2020

Exministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula už nebude mít policejní ochranu. Uvedl to v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Důvodem, proč exministra hlídali bodyguardi, byly výhružky, které epidemiologovi chodily po zavedení přísných restrikcí.

„Ochranka končí dnešním dnem. Ten důvod je jasný, byla tady řada výhrůžek,“ řekl v Partii Terezie Tománkové Prymula. „Jsem v tuto chvíli soukromá osoba. Nemám ve státní sféře jakékoli angažmá,“ dodal.

Podle něj výhrůžky souvisely s tím, jak se zaváděla striktní opatření. „Kuriózní je, že nepřítelem ČR byl Prymula, ne koronavirus,“ zhodnotil situaci exministr.

Prymula měl ochranku už během října. Nepatří přitom mezi ústavní činitele, kteří mají automaticky nárok na bodyguardy.

Epidemiolog čelil velké kritice za noční schůzku s šéfem poslanců hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem v restauraci Rio´s na Vyšehradě. Ochranka ale prý nesouvisela přímo s touto kauzou, bodyguardy měl Prymula už dříve.

Prymula řekl, že se nakonec rozhodl ministerstvo zdravotnictví opustit, protože nechtěl poškozovat opatření. Zopakoval však, že když neměl roušku, nic neporušil. „Soud některá opatření dokonce zrušil. Ty tři sekundy, co jsem měl roušku, jsem nic neporušil,“ řekl v Partii Prymula.

Exministr se také nepřímo opřel do šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který ho kritizoval, a několik týdnů poté navštívil zavřenou restauraci svého kamaráda, kde vypil pivo. „Pokrytectví některých politiků je neuvěřitelné. Když vykřikovali, tak přitom nosili roušku mnohem méně než já,“ prohlásil Prymula.

Tagy: