Děsivý útok psů na Mladoboleslavsku. Napadli čtyřletou holčičku, je ve velmi vážném stavu

Dva psi plemene husky zaútočili v Tuřicích u Mladé Boleslavi na malou holčičku. (Ilustrační fotografie)

Dvojice psů pokousala teprve čtyřletou holčičku

Rodinná tragédie se odehrála v Tuřicích na Mladoboleslavsku. Dvojice psů tam pokousala teprve čtyřletou holčičku. Tu záchranáři ve velmi vážném stavu převezli do nemocnice. Děsivý útok se odehrál v pátek odpoledne na dvorku rodinného domu.

Podle informací CNN Prima NEWS žili oba psi s rodinnou několik let. Nikdy s nimi prý nebyly problémy. Není tedy jasné, co se stalo, že se zničehonic na holčičku vrhli a pokousali ji. Celou událostí a okolnostmi, proč zvířata na dívenku zaútočila, se zabývají mladoboleslavští policisté.

Holčička už má naštěstí být ve stabilizovaném stavu. Následky útoku dvojice psů si ale nejspíš ponese celý život. Místní jsou z rodinné tragédie v šoku. Nikdo s redakcí na toto téma nechtěl mluvit.

Útoky psů na děti bohužel nejsou ničím neobvyklým. Letos vás Krimi zprávy informovaly už o třech. „Byla celá od krve,“ popisovala matka pokousané holčičky útok psa, který se v červnu odehrál v dětském koutku restaurační zahrádky v Ostravě. Majitelka zvířete ho předtím měla bez košíku nevhodně uvázat ke stolu a odejít od něj.

Další vážný útok se stal na konci března v parku pod pražským Petřínem. Pes tam napadl teprve čtyřletého chlapce, který byl s matkou na procházce. Způsobil mu vážná zranění, kvůli kterým musel být operován. Majitel psa hned po incidentu z místa utekl a pátrali po něm policisté. Nakonec se jim sám přihlásil.

V případě útoku psů v Tuřicích nejspíš nebude nikdo obviněn, a to proto, že se jednalo o rodinnou záležitost.

Tagy: