Půjčená díla mi sežral pes. Čtenářka neotřelou výmluvou hradeckým knihovnicím vyrazila dech

Půjčila si knihy, ale nevracela je. Foto ilustrační

Kradla v knihovně

Některé knihy jsou jedlé, až přímo k sežrání. O tom jako by se snažila přesvědčit nejprve knihovnice a pak policisty 32letá žena. Ta si ze čtyř knihoven na Královéhradecku vypůjčila desítky knih, ale nevracela je. Podle ní se některé ztratily, jiné padly za oběť psovi. Knihovnám tím vznikla škoda za desítky tisíc korun.

Milovnice čtení sci-fi literatury se poměrně činila, od června roku 2022 do března letošního roku si ze čtyř knihoven vypůjčila zhruba tři desítky knih. Když je ale měla vrátit, přišla s velmi neotřelým vysvětlením. „Žena prý ztratila většinu knih při stěhování a zbytek prý poničil její pes,“ uvedla mluvčí policie Královéhradeckého kraje Lucie Konečná.

ČTĚTE TAKÉ: Šikana na škole v Parchovanech? Ředitel ji neřešil, zemřít mohl i můj syn, říká otec žáka

Knihovny podle ní utrpěly škodu za více než třicet tisíc korun. Část vypůjčeného knižního fondu jaroměřští policisté nalezli na inzertním portálu, odkud je vrátili knihovnám. Jak se knižní svazky na internetu objevily, prý podezřelá žena netuší.

A tak bylo co vysvětlovat. Jenže při spletitém prověřování jejího jednání kriminalisté zjistili, že čtenářka má na svědomí ještě něco závažnějšího. O co jde, však neupřesnili. „Policisté stíhání ženy odložili, jelikož je vyšetřovaná pro jinou protiprávní činnost,“ doplnila Lucie Konečná. Dodala, že za přečin zpronevěry by ženě v tomto případě hrozil až dvouletý pobyt za mřížemi, je však možné, že dostane přísnější trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na honu: Při odlovu divočáků v Ostravě omylem zastřelili rybáře

Tagy: