Pusťte mě pryč, prosí Ronaldo vedení United. Nedovede si představit sezonu bez Ligy mistrů

Pro fanoušky „rudých ďáblů“ to byl splněný sen, možná základní stavební kámen pro to, aby se Manchester United vrátil ke slavným časům. Cristiano Ronaldo našel loni po 12 letech opět domov na Old Trafford. Sám po většinu sezony exceloval, ale to už se nedá říct o zbytku týmu. Takže i když má CR7 smlouvu ještě na další ročník, vedení sdělil: „Chci pryč.“

Ronaldo je extrémně ambiciózním hráčem. Ostatně jinak by o něm fanoušci z celého světa nemluvili jako o jednom z nejlepších – možná vůbec nejlepším – fotbalistovi historie. A když se nedaří, nenaplněné ambice se projeví formou frustrace.

Sedmatřicetiletý Portugalec se vrátil do Manchesteru United, aby mu pomohl znovu se dostat na vrchol Premier League. Aby s tradičním anglickým klubem bojoval v pokročilé fázi Ligy mistrů. Ovšem při svém comebacku musel vstřebávat tragické výsledky více než často a „rudí ďáblové“ skončili v anglické soutěži až šestí. Champions League jim tím pádem unikla a náplast v podobě Evropské ligy je pro vítěznou povahu Ronalda málo.

Negativní emoce projevoval pětinásobný vítěz Zlatého míče v uplynulých měsících pravidelně na hřišti a rozhořčení v něm evidentně přetrvává i v posezonním období.

Proto podle The Times požádal vedení United, aby mu umožnilo odejít, pokud přijde „uspokojivá nabídka“. Klub, který mu otevřel cestu ke slávě, tedy chce opustit ještě rok před koncem platného kontraktu. Důvodem je právě nemožnost poslechnout si z trávníku znělku Ligy mistrů, pokud by zůstal v Manchesteru. Za posledních 19 let nechyběl v nejprestižnější klubové soutěži ani jednou a nastřílel v ní 141 branek.

Ronaldo, který největší část kariéry strávil v Realu Madrid, očividně nehodlá čekat na to, co s týmem provede nový nizozemský kouč Erik ten Hag.

Tagy: