Putin válku na svobodě nepřežije a bude odstraněn. Dojde k tomu během týdnů, řekl expert

Ruský prezident Vladimir Putin

Rozhovor s Martinem Svárovským

Ruský prezident Vladimir Putin se konce války na svobodě nedočká. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl vedoucí Programu bezpečnostních strategií think-tanku Evropské hodnoty Michal Svárovský. Ten se zároveň domnívá, že k použití jaderných zbraní ze strany Kremlu nedojde, jelikož by to okolí hlavy státu nepřipustilo.

„Použití jaderných zbraní znamená vstup USA, Francie a Velké Británie do války, drtivou odpověď jaderných mocností. Znamenalo by to spáchání sebevraždy, a to by generálové v Putinově okolí nepřipustili. Teď už kolem Putina není ani to nejužší vojenské velení, které by bylo potřeba ke spuštění toho systému. To, co od samého počátku slyšíme ze strany Kremlu, je pouze vyhrožování, což není nic nového. Bylo tím doprovozeno například i pseudoreferendum v roce 2014 na Krymu,“ připomněl odborník.

Svárovský zároveň podotkl, že ruského prezidenta může potkal neslavný osud. „Už od léta si myslím, že Vladimir Putin tuto válku na svobodě nepřežije a bude odstraněn. Dojde k tomu v horizontu týdnů –⁠ podle toho, jak se dál bude hroutit ruská fronta. Viděli jsme i spoustu videí ze samotného Ruska, která svědčí o tom, že mobilizace vyvolává obrovské napětí. Budeme svědky Ruska po Vladimiru Putinovi, až skončí tato válka.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: