Putine, varoval jsem tě. Ukrajinský oligarcha seslal na šéfa Kremlu smrtící kletbu

Ukrajinský podnikatel Hennadyj Korban

Svrhnout ruského prezidenta Vladimira Putina se po vypuknutí války snažilo už několik ukrajinských mágů. Šéfa Kremlu chtěli sesadit pomocí různých rituálů. Nyní se k nim připojil izraelský oligarcha Hennadyj Korban, původem z Ukrajiny. Putinovi vzkázal, že na něj seslal smrtící kabalistickou kletbu, píše web The Jerusalem Post.

„Možná vám to přijde iracionální, ale diktátoři jako Putin, Hitler nebo Stalin často věří v magické a mystické věci. Koneckonců z historie víme, že pro ně pracovali šamani, astrologové a netradiční léčitelé,“ řekl Korban podle webu The Jerusalem Post.

Kabalistická kletba Pulsa Denura už byla v minulosti vyřčena mimo jiné proti třem někdejším izraelským premiérům Jicchaku Rabinovi, Naftalimu Bennettovi a Arielu Šaronovi. Stoupenci rituálu tvrdí, že její historie sahá do dávné minulosti, četné studie však naopak dokládají, že kletba byla poprvé použita až ve 20. století.

Kletba je namířena proti nepřátelům židů. Člověk, na kterého byla seslána, prý do roka zemře, informuje The Times of Israel. Někdo věří tomu, že pokud se kletba nevyplní, zemřou naopak lidé, kteří ji vyřkli.

K provedení rituálu je nutné, aby se shromáždilo nejméně deset mužů starších 40 let, kteří se tři dny postili. Zapálí černé svíce a čtou mystické texty, mezitím občas troubí na zvířecí rohy. Důležité pak je, aby se oběť o svém prokletí dozvěděla. Varování před kletbou se prý objevilo na oligarchově facebookové stránce už v polovině července. „Putine, jestli znovu zasáhneš Dnipro, vyřknu nad tebou Pulsa Denuru,“ vzkázal tehdy šéfovi Kremlu Korban, který se ve třetím největším ukrajinském městě narodil. „Součástí procedury je varování nepřítele a já jsem Putina varoval,“ řekl.

Путин, ещё раз ударишь по Днепру, получишь в ответ ПУЛЬСА ДЕ-НУРА!

Posted by Gennady Korban on Friday, July 15, 2022

Známý podnikatel je přesvědčen, že kletba zabrala. „Myslím si, že nějakým způsobem ovlivnila fakt, že Dnipro zatím nebylo zasaženo. Nechci to zakřiknout, ale myslím, že to funguje,“ radoval se Korban, který se po vypuknutí války stal šéfem teritoriální obrany Dnipru.

Korban byl v roce 2016 zatčen a obviněn z korupce. Jednomu soudci měl předat úplatek 150 000 dolarů (zhruba 3,6 milionu korun). Vyšetřování, které označil za „antisemitskou krvavou pomluvu“, stále probíhá. Minulý měsíc ho prezident Volodymyr Zelenskyj dokonce zbavil ukrajinského občanství.

O svržení šéfa Kremlu se už v březnu pokusilo několik ukrajinských čarodějů. Jejich plány se ale zatím s úspěchem nesetkaly.

Tagy:
válka Vladimir Putin Ukrajina magie ruská invaze na Ukrajinu Dnipr kletba Hennadyj Korban