Magií proti Putinovi? Ukrajinské čarodějky chtějí pomocí rituálu svrhnout šéfa Kremlu

Čarodějnice

Válka na Ukrajině (29.3.2022 12:00)

Zakročit proti ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi se rozhodli ukrajinští mágové a čarodějnice. Nechtějí totiž nečinně přihlížet tomu, jak ruská armáda ničí jejich zem. Na sociálních sítích proto zveřejnili rozsáhlý plán na rituál, který by měl vést ke svržení šéfa Kremlu.

Oznámení o provedení rituálu bylo zveřejněno na instagramové stránce obchodu s čarodějnickými potřebami Witch Cauldron (Čarodějnický kotlík, pozn. red.), který sídlí v Kyjevě. O těchto plánech napsala také agentura UNIAN.

Rituál se skládá ze tří částí. První část se uskuteční 31. března, tedy pět týdnů ode dne, kdy ruská vojska vtrhla na Ukrajinu. Proběhnout by měla na jedné z hor Ukrajiny. Zúčastní se jí celkem 13 čarodějnic. „Všechny čarodějnice Ukrajiny, všechny čarodějnice světa, spojte se! 31. března, v den zkázy a prokletí, ve společenství se zahraničními kolegy, povedeme rituál potrestání nepřítele ukrajinského lidu – Vladimira Putina,“ stojí v prohlášení organizátorů akce.

Druhá část podle organizátorů proběhne v dubnu a přesune se do zahraničí, konkrétně do jedné ze slovanských zemí. Na této fázi se budou podílet také zahraniční kolegové. „Na vítězství našeho velkého národa, na štěstí, úspěch a otevření cest! A ať nás provázejí všichni bohové války – Odin, Thor a Perun,“ stojí v prohlášení ukrajinských čarodějů.

Největší škodu by měla nepříteli přinést druhá a třetí část rituálu, která spočívá ve vytvoření takzvaného kamenného pytle na nepřítele. Poté má údajně ruského prezidenta čekat izolace, odstavení od moci a ztráta podpory z nejbližšího okolí.

Nepřítel má silnou ochranu

Co se přesně bude odehrávat na těchto rituálech, si organizátoři akce nechávají pro sebe. V instagramovém příspěvku nicméně zmiňují, že jejich nepřítel má silnou ochranu. „Jsme si vědomi své odpovědnosti a každý, kdo se dobrovolně přihlásil k účasti, by měl také jasně chápat rizika i odpovědnost,“ uvádí se v prohlášení.

„Proto byl náš rituál od prvního dne vyvíjen týmem seriózních praktikujících mágů a čarodějek. Jsme připraveni. Udělali jsme spoustu přípravné práce, prolomili nepřátelskou obranu, pečlivě naplánovali a vybrali naše rituály. Víme, co děláme. Nemáme ambice vyřešit vše, ale nemůžeme nečinně přihlížet. Je to naše cesta, naše volba a naše povinnost,“ uzavřeli ukrajinští mágové.

Tagy: