RADAR: Slunce vystřídá zatažená obloha, objeví se déšť a bouřky. Podívejte se, kde udeří

Bouřky

Počasí 5.6.2023 6:51

Po slunných dnech dorazí do Česka oblačnost, vyskytne se déšť a ojediněle také bouřky. Nejvyšší teploty se v následujících dnech budou pohybovat mezi 20 a 25 °C. V platnosti nadále zůstává výstraha před nebezpečím požárů.

V pondělí bude oblačno až zataženo, na západě Čech přechodně až polojasno. Během dne se místy vyskytne déšť nebo přeháňky. Na jihu území meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají četnější a trvalejší déšť a ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 °C, na jihu se při trvalejším dešti mohou pohybovat kolem 17 °C. Vát bude mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V noci na úterý bude zataženo až oblačno, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C. Vát bude slabý severovýchodní až východní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍAMT: Opékání buřtů? Někteří neberou výstrahu před požáry vážně. Na Plzeňsku si stěžují na Ukrajince

V úterý bude obloha oblačná až zatažená, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 18 až 22 °C, při trvalejším dešti se budou pohybovat kolem 16 °C. Vát bude slabý proměnlivý, místy mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

Oblačno až zataženo bude také ve středu. Během dne se místy vyskytne déšť, přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 19 až 23 °C, v Čechách ojediněle až na 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

V platnosti nadále zůstává výstraha před nebezpečím požárů. „V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ varují meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu ve výstraze. Doporučuje se nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem a nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Tagy: