RADAR: V Česku se ochladí a hrozí bouřky. Podívejte se, kde platí nejvyšší stupeň nebezpečí

Kam se schovat před deštěm a bouřkou?

Počasí 18.7.2023 7:08

Čekají nás další teplé dny, během nichž se budou objevovat přeháňky a bouřky. Ve druhé polovině pracovního týdne si oddechneme od třicítek, ve čtvrtek přijde ochlazení na průměrná denní maxima ve výši 25 °C, opětovné oteplování přijde až s víkendem. Vedle bouřek nadále hrozí po celém Česku nebezpečí požárů, na severozápadě s vysokým stupněm nebezpečí.

Úterní nebe bude jasné až polojasné, odpoledne až večer se místy vytvoří oblačnost. Denní maxima se podle Českého hydrometeorologického ústavu budou pohybovat mezi 27 a 31 °C. Na severozápadě platí alespoň do soboty výstraha před vysokým nebezpečím vzniku a šíření požárů, ve zbytku Česka je výstraha s nízkým stupněm nebezpečí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajfun Talim bičuje Čínu. Úřady evakuovaly 230 tisíc lidí, uzavřely 68 turistických destinací

Teploty v noci na středu mohou klesnout až ke 12 °C, při zvýšené oblačnosti však zůstanou okolo 17 °C. Přes den bude polojasno až oblačno, ve východní polovině území se místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Jinde se srážky vyskytnou pouze výjimečně. Průměrné nejvyšší denní teploty zůstanou na 29 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek přijde výraznější pokles teplot, denní maxima čekají meteorologové mezi 22 a 26 °C. Nebe zůstane polojasné až oblačné. Přeháňky se mohou objevit místy na severu a severovýchodě, jinde můžeme počítat se srážkami i bouřkami pouze ojediněle.

Tagy: