RADAR: Celý týden má pršet, přijdou i sněhové přeháňky. Podívejte se, jak bude u vás

Počasí

Počasí 13.11.2023 6:08

O víkendu na horách napadl sníh, teploty v tomto týdnu však zimním radovánkám přát nebudou. Na většině území se budou pohybovat mezi 4 až 12 stupni Celsia. Obloha bude zatažená a často bude pršet, předpovídají odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude podle meteorologů na našem území převážně zataženo. Zpočátku se mohou vyskytnout mlhy, a to dokonce i mrznoucí. Na Moravě však můžeme očekávat oblačno až polojasno. Dopoledne vás může na jihozápadě území překvapit ojedinělý déšť, v polohách nad 800 metrů nad mořem i smíšený či sněhový. Přeháňky se postupně přesunou i na většinu území, na severovýchodě v 1 100 metrech nad mořem se může objevit i sněžení.

ČTĚTE TAKÉ: Na horách napadlo téměř 30 centimetrů sněhu. Odborníci varují před ledovkou

Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C, na jihozápadě k večeru dokonce mezi 8 až 12 °C. V horských oblastech naměříme kolem 4 °C, na Šumavě kolem 8 °C.

Zataženo s občasným deštěm očekávejme i v noci z pondělí na úterý. Od severozápadu však bude srážek postupně ubývat a oblačnost se bude protrhávat. Nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 °C, na severu a severovýchodě okolo 4 °C.

V úterý bude na našem území oblačno až zataženo, přechodně však i polojasno. Ze začátku dne se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky či déšť, přičemž odpoledne a večer jich bude od západu přibývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají k 8 až 12 °C, na Moravě ojediněle i ke 14 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii, například Déšť a bouře – souhrn deště či Druh srážek.

Také během středy bude na našem území zataženo až oblačno. Očekáváme občasný déšť či přeháňky, na severovýchodě v horských oblastech dokonce i smíšené či sněhové. Později bude během dne ubývat oblačnosti i srážek. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, v noci spadnou až ke 4 °C.

Ve čtvrtek zavládne nad Českem oblačno, místy se vyskytnou přeháňky, na hřebenech hor i sněhové. Později bude přibývat oblačnosti i přeháněk zvláště ze západu. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C. V pátek můžeme očekávat oblačno až zataženo, místy se objeví déšť i přeháňky, místy i četnější, v oblastech nad 700 metrů nad mořem se změní i ve smíšené či sněhové. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 7 až 11 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svět zažívá nejteplejší rok v historii. Sledujeme výjimečné anomálie, popsala expertka

Tagy: