RADAR: Česko drtí pekelný hic, platí výstraha. Podívejte se, kam až vyšplhají teploty u vás

Do Česka v následujících dnech dorazí tropická vedra. Nejvyšší teploty by se o víkendu i v pondělí měly blížit hranici 35 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který v souvislosti s vysokými teplotami vyhlásil výstrahu před požáry, a to na celém území ČR. Počasí ve svém regionu můžete sledovat na radaru v tomto článku.

V sobotu bude jasno, od západu přechodně polojasno. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 28 až 32 °C, na horách kolem 23 °C. Po zadní straně oblasti vysokého tlaku nad střední Evropou bude do Česka zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Necháváte PET lahve v rozpáleném autě? Je to nebezpečná chyba, varují experti

Český hydrometeorologický ústav kvůli vysokým teplotám vyhlásil několikadenní výstrahu před požáry. Ta bude platit nepřetržitě až do středy, týká se celého území ČR.

V noci bude jasno až polojasno. Nejnižší teploty dosáhnou 13 °C, v údolích až 11 °C. Také v neděli by mělo být jasno až polojasno. Oproti sobotě se ještě více oteplí. Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí 31 až 35 °C. Později večer bude na západě až oblačno.

Situaci ve vašem regionu můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že v pondělí bude obloha polojasná, od západu až oblačná. Místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se přiblíží 33 °C, na jižní Moravě budou znovu dosahovat až 35 °C.

Tagy: