Teplý úvod týdne, pak chvilkové ochlazení. Českem se prožene studený vzduch ze Středomoří

Konec tohoto a začátek příštího týdne bude ve znamení zatažené oblohy s občasnými přeháňkami a mlhami. Vyplývá to z předpovědi expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Od úterý se také vlivem příchodu studeného vzduchu na několik dní ochladí.

neděli bude většinou zataženo, ojediněle s mrholením a mlhami. Zejména na horách by mohlo být ojediněle polojasno. Oblačnost bude během dne ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni Celsia, informuje ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: V kalifornské Sierra Nevadě řádí sněhová bouře. Napadnout může pokrývka přes tři metry

pondělí by zpočátku dne mělo být taktéž spíše oblačno s mlhami, a to zejména na západě našeho území. Jinak by mělo být spíše polojasno, zejména na horách s ojedinělými přeháňkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 stupni.

úterý dojde ke znatelnému ochlazení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 10 stupni Celsia. Převážně bude oblačno a na většině území dešťové přeháňky, které se oblastech nad 1000 metrů budou měnit na smíšené a sněhové.

Podobné teploty jako v úterý nás budou provázet po celý zbytek týdne. Bude to způsobeno pronikáním chladného vzduchu po zadní straně tlakové níže ze Středomoří, později během týdne se k nám rozšíří výběžek tlakové výše ze Skandinávie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česko čekají mimořádně teplé dny. Modely odhalily, jak bude vypadat letošní jaro

Tagy: