V kalifornské Sierra Nevadě řádí sněhová bouře. Napadnout může pokrývka přes tři metry

Kalifornské pohoří Sierra Nevada zasáhla silná sněhová bouře a meteorologové varují, že ve vyšších polohách může sněhová pokrývka přesáhnout tři metry. Kvůli vichru a vydatnému dešti v nižších polohách zůstaly desítky tisíc domácností bez dodávek proudu. Část transkontinentální dálnice I-80 je uzavřena, informují americká média.

William Churchill z amerického hydrometeorologického ústavu v sobotu varoval zejména obyvatele okolí jezera Tahoe. Bouře může zasáhnout i části Nevady, Utahu a západního Colorada.

ČTĚTE TAKÉ: Tři mrtví Češi a jeden Slovák v Kyrgyzstánu. Tragédii na horách zapříčinil pád laviny

Motoristé musejí počítat s tím, že na silnicích kvůli sněžení a vichru mohou panovat mimořádně nebezpečné podmínky nebo že nebude možné jet vůbec. Na některých místech v horách je vyhlášeno vysoké až mimořádné nebezpečí pádu lavin.

Už v pátek se zastavil provoz v některých lyžařských střediscích, která zůstala zavřená i v sobotu. Uzavřený je i Yosemitský národní park a návštěvníci do něj nebudou moci nejméně do nedělního poledne.

Agentura AP uvedla, že nynější bouře je největší za tuto zimu. Rekordní hodnoty ale při ní pokořeny téměř jistě nebudou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Úžasné záběry práce vlčí smečky. Zvířata vykopala ve sněhu tunely, aby mohla projít mláďata

Tagy: