Sledujte RADAR: Příští dny bude zataženo s častými přeháňkami. Pak se výrazně ochladí

Mraky na jižní Moravě a na Vysočině v pátek podezřele vířily. (Ilustrační foto)

Počasí (8.10.2024; 7:09)

Zataženo, mlhy a časté přeháňky. Takové počasí hlásí na následující dny experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Dlouho by neměly vydržet ani současné denní teploty okolo 20 stupňů Celsia. V pátek by se totiž mělo rapidně ochladit.

V úterý bude zataženo, místy se mohou vyskytnout i mlhy. Ojediněle může i mrholit, později během dne očekávají meteorologové na západě území déšť. Denní maxima se budou pohybovat mezi 13 a 17 stupni Celsia. Experti z ČHMÚ upozornili i na poměrně silný vítr. Na horách by měl dosahovat rychlosti v nárazech až 70 kilometrů za hodinu.

ČTĚTE TAKÉ: Hurikán Kirk míří k Evropě, přinese výraznou změnu počasí. Jak se projeví v Česku?

Zataženo bude také ve středu. Déšť by měl být ojedinělý a postupovat od západu. Srážky by měly později během dne ustávat. Nejvyšší denní teploty budou dosahovat 16 až 20 stupňů Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ráno by měly být místy mlhy. Během dne bude od západu zataženo, místy se vyskytne déšť či přeháňky. Nejvyšší teploty během dne dosáhnou 17 až 21 stupňů Celsia.

V pátek se oproti předchozím dnům značně ochladí. Ráno by se mohly objevit mlhy. Denní maxima se budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni Celsia. Přes den bude oblačno, místy s deštěm či přeháňkami. Odpoledne se bude obloha postupně vyjasňovat.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Poslední záchvěvy babího léta. Před víkendem se ochladí, na horách začne sněžit

Tagy: