Česko se o víkendu dočká až 28 stupňů Celsia. Podívejte se, kde bude nejtepleji

Teploty se vyšplhají až na 20 stupňů

Počasí 6.4.2024 (7:00)

Během víkendu se podle expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) dočkáme slunečního svitu a ustupující oblačnosti. Nejvyšší teploty se vyšplhají až k 28 stupňům Celsia, chladněji bude v severovýchodní části Česka.

V sobotu bude podle předpovědi ČHMÚ zpočátku oblačno až zataženo, místy se může vyskytnout slabý déšť.

K TÉMATU: Nezvykle silné bouře bičují USA. V moři skončila část dálnice, jinde napadlo i půl metru sněhu

„Postupně od jihozápadu dojde k ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno,“ uvedli experti na sociální síti X. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 21 až 25 °C. „O něco chladněji bude na severovýchodě našeho území, kde by měly teploty i v odpoledních hodinách zůstávat na 20 °C,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola.

V noci ze soboty na neděli očekáváme jasnou až polojasnou oblohu. V brzkých ranních hodinách se mohou lokálně vyskytnout i mlhy. Nejnižší teploty budou oscilovat mezi 12 až 8 stupni Celsia, v oblastech údolí mohou klesnout až k 6 stupňům Celsia.

Během neděle bude převážně jasno až polojasno. „Závěr týdne by měl být teplotně letní s hodnotami okolo 21 až 25 °C, které se v Čechách mohou vyšplhat až k 28 °C,“ přiblížil Smola.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Teplotně nadprůměrné počasí okolo 21 až 25 °C očekáváme i v pondělí. Foukat bude slabý vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, který může v nárazech dosáhnout i rychlosti 15 m/s.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž při kontrole pejskařů v Praze poplival strážníky. Po sprše nadávek skončil v poutech

Tagy: